är till noll nytta vid kris

4 years ago

Hur gick helgen då? Undrar ni kanske nu. Jo hörni, den inleddes på fredagen med sedvanlig ridlektion. Eftersom det var en klämdag i Norden var det tyst och stilla i min mailbox och jag passade istället på att skriva på manus. På lördagen var det nämligen dags för Los Angeles mest prestigefyllda idrottsevenemang: LA PINGIS. Ett femtiotal svenskar samlas på The Standard DTLA och spelar pingis mot varandra. Det var meningen att båda Magnus och jag skulle gå, men i sista minuten avbokade vår barnvakt. Jag var så arg att jag fällde en tår och avföljde hen på Instagram.

Här försöker jag ändå få till ett smil. Det är ju slöseri att gå på fest med dålig stämning i kroppen. Tog en Lyft in till Downtown och plockade upp min kompis Sandra på vägen.

Vann två matcher och förlorade två. Ändå ett acceptabelt saldo med tanke på att jag senast spelade pingis var under samma evenemang 2017. Träffade många nya och gamla vänner.

 

Följande morgon var Vidar en stjärna på baseballmatchen och för att fira det (och kanske lite mors dag) åkte vi in till Superba i Venice (den finns för övrigt i Los Angeles-guiden). Jag valde givetvis kombinationen ägg och avokado, medan Vidar körde sin vanliga mac’n cheese.

Majlis härjade på för fullt och drog ut på gatan där en gammal dam höll på att backa på henne. Det skedde liksom i slow motion. Tråkigt att märka att jag tydligen i paniksituationer blir helt paralyserad istället för att agera. Fick sån panik alltså. Ni vill INTE ha mig på ert lag när zombieapokalypsen kommer. TYVÄRR.

 
Nåja, vi kunde åka hem med lika många barn som när vi startade samma morgon. Alltid ett plus. Nu ska jag se om det händer nåt mer i mitt liv den här mors dagen 2018 och sen lägga mig tidigt och somna till en bok jag ska tala om i Mellan raderna nästa vecka.
 

Annika · 4 years ago
Grattis på mors dag! Vet inte hur jag riktigt reagerar när jag själv är centrum för en kris, men jag är fan grym när jag är i en kris-periferi. Handlingskraftig och pekar med hela handen och fattar att en person i chocktillstånd inte är kapabel att svara på frågan ”finns det något jag kan hjälpa till med?” eller ”vad behöver du?” utan behöver någon som kliver in och gör. Typ ”nu följer du med mig och så åker vi till sjukhuset” eller ser till att saker som behöver göras blir gjorda av någon.

Peppe Öhman · 4 years ago
Så skönt med personer som du. För några år sedan körde en gammal dam in i en kompis bil och min kompis förvandlades till världens mest lugna och sansade person. Kände genast att det är såna man ska omge sig med.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.