Vintage i new york

2 years ago

I slutet av den här månaden kommer jag att åka till New York för att fira en god väns födelsedag. Det ska bli fruktansvärt kul att prata, äta, dricka och shoppa i USA:s nästbästa stad. Och på tal om shopping så har vi väl kommit förbi tiden då “köpa kläder” var en fritidsaktivitet. Sånt sysslade folk med innan de fick veta om bergen av gamla kläder som bara växer och om barn som tillbringar större delen av dagen i industrilokaler med dålig luftkonditionering bara för att vi ska kunna köpa en t-shirt för 4, 90. Att slentrianshoppa slit- och slängplagg är helt enkelt inte aktuellt längre.
Lyckligtvis är New York fullt av vintageaffärer och lägligt nog har min kompis street stylre-fotografen Liisa Jokinen (följ henne på NYC Looks på Instagram) satt ihop en karta över hela stadens bästa vintage-butiker. Här finns också en sökfunktion, leta efter en designer, namnet på affären, området och så vidare. Jag är så imponerad över arbetet Liisa gjort. Här finns kartan. Spara den, sprid den och använd den själva!

läsaren · 2 years ago
Tycker du att det är lätt att välja kläder? Jag är nämligen lite missnöjd med min stil, men vet inte riktigt hur jag kunde ändra den. Väljer du bara helt enkelt det du gillar och så blir det bra eller känns det nånsin som om du är lite fel,alltså klädmässigt?

Peppe Öhman · 2 years ago
Tycker nog det är svårt ibland. Helst kör jag jeans och t-shirt. Men har några märken jag gillar extramycket och brukar hålla mig till dem (ursäkta för att vara tråkig, men Filippa K, Rodebjer, Hope, Weekday). Min kompis Cecilia, som är mycket bättre på stil än jag, brukar ha små roliga guider om hur man kan klä sig: https://ceciliablankens.femina.se/

Anna · 2 years ago
Har du några favoritaffärer i USA också eller brukar du mest beställa från märkena ovan? Trevlig helg!

Peppe Öhman · 2 years ago
Oftast köper jag mina kläder i Stockholm på somrarna. Shoppar sällan i USA. Är inne hos The Reformation ofta, men köper sällan. Uniqlo har prisvärda grejer och just det: Everlane! Mitt amerikanska favoritmärke.

Anna · 2 years ago
Tack för tips! Tycker fortfarande det är rätt svårt att hitta fina kläder här...

Peppe Öhman · 2 years ago
men alltså +1 här. Men kolla in everlane!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.