Minisemester i palm springs

6 years ago

Igår blev det visst inget bloggat, det är inte ofta sånt händer. Orsaken är enkel: Spring break för Vidde. Magnus lite ledigare än i mars. Vi drog därför till Palm Springs på en minisemester. Två timmar bort och femton grader varmare.  Vi bokade rum på V Hotel, fick en bra deal och hängde vid poolen hela eftermiddagen. Vanligtvis bor vi på Airbnb, Parker Palm Springs eller nån enstaka gång på Ace Hotel, men efter att en Uberchaufför fnissande berättade för oss att Ace Palm Springs förr var ett Motel 8 som ägarna bara drog ordentligt med vit målfärg över rummen, slängde in några hipster-accessoarer och trissade upp priset tiofalt insåg vi att han hade rätt och att det verkligen inte är värt pengarna.   Eftersom annandag påsk är en vanlig måndag i Kalifornien och många skolor precis avslutat sina spring breaks var det praktiskt taget tomt på hotellet. Nån enstaka barnfamilj och en handfull damer med hundar. Hotellen här är för övrigt ofta hundvänliga. Jag drog på mig min Palm Springs-uniform som består av turban och kaftan från Weekday. Plus silverbikini från Monki. Vi beställde in ganska ogod mat från poolbaren. Om allt på ens tallrik är olika nyanser av brunt och beige är det sällan varken särskilt gott eller nyttigt. Men jag ska inte klaga, på kvällen tog vi en promenad till en grannrestaurang, Evzin, och åt riktigt god falafel där. Sen nattsimmade Vidde. Vill vara en morsa som nattsimmar, men orkade inte duscha efter poolen och jag svek min son den här gången. Satt vid poolen och kollade istället. Tummade på att jag är med nästa gång.   Följande dag spelade jag in podd mellan halv åtta och halv nio. Sedan gick vi ner till poolen och hängde där. Jag vet inte om jag med normkropp får skriva detta, men det är så skönt att kunna glida omkring i bara baddräkt utan att vara medveten om sin kropp hela tiden. För tio år sedan skulle jag med största sannolikhet ha dragit en handduk om mig varje gång jag hade ärende till baren eller toaletten. Tänker att kroppsnoijor inte har med ens verkliga utseende att göra och att vi alla är lite skadade av nåt slags ouppnåelig idealkropp. Jaja, fördel med att bli äldre är att det ofta är lättare att befria sig från kroppsångest. Och ja, håller käft nu pga av normkropp.   Vidde hittade en ny kompis, som inte bor så himla långt från oss och lekte med honom i bassängen. Fördelen med att vara enda barnet en lång tid är bra sociala skills. Tyvärr checkade vi ut bara några timmar senare, killarna bytte kontaktuppgifter och vi susade iväg för att äta lunch på ett favorithak i stan. Sen var det två timmar körväg hem.   Åkte till stallet på kvällen, fick rida en ny supergullig häst, Bee, och på vägen hem mötte jag två prärievargar. Tycker alltid att det är lite coolt och spännande att se coyotes. Tänker såklart alltid på Wile E. Coyote i Roadrunner.

Frusnygg · 6 years ago
Härlig minisemester! Kan hälsa från 50+ att kroppsnojan ej blivit mindre och att våren är värst. Buu för det säger jag bara.

Peppe Öhman · 6 years ago
Neeej! Den kanske kommer tillbaka till mig. SKyller allt på patriarkatet. KRAM

Johanna · 6 years ago
Herregud SOL!! Hade kunnat döda för det där just nu. Kände exakt doften av poolvatten och solvarm hud när jag såg bilderna, hjälp vad underbart.

Peppe Öhman · 6 years ago
Alltså Palm Springs är så underbart! Men det är iofs sig också de första riktigt varma dagarna i Norden. När man plötsligt märker att det är ljust på kvällarna och sen kommer syrenen och Den blomstertid nu kommer.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.