Baseball för collagestipendium

2 years ago

Fredag betyder baseball practice. De flesta av Viddes klasskamrater tränar vid sidan om baseball också basket, amerikansk fotboll, simning, karate eller annat. Det beror delvis på att föräldrarna hoppas på att ungarna ska få ett idrottsstipendium till collage och därmed spara några hundra tusen dollar. Vidde har intensivt avskytt allt annat än baseball så vi lägger tydligen alla våra ägg i en hatt. Eller så får han helt enkelt välja ett nordiskt universitet.


Det jag egentligen ville komma till var att jag under träningen fick hänga med två åtta veckor gamla mopsvalpar. De var UNDERBARA. Hundar är så sjukt mycket gulligare än människobarn. Majlis kände antagligen av såna vibbar och var alldeles till sig av svartsjuka. Försökte sätta sig på valpen som förnöjsamt snarkade i min famn.

Är otroligt sugen på hund, eller katt eller häst. Men får väl nöja mig med Majlis. Jaja, sen lärde barnet sig uppskatta hundvalparna. Och jag henne. (Ni behöver inte anmäla mig till barnskyddet. Jag älskar mina barn! Också.)


Uppmanar er nu att gå in och kolla på mina insta stories. Så GULLIGT! Magnus har för övrigt ett mentalt handikapp och kan inte känna söthetskänslor. Han är helt iskall gentemot valpar. Jag vet, tänker samma sak som ni: Sociopatvarning.

Anna · 2 years ago
Jag är nog likadan som Magnus. Har aldrig tyckt om hundar. Hälsar artigt om jag möter nån jag känner med en hund och kan tycka att en liten valp är söt, men där går gränsen. Är livrädd för stora hundar och blir irriterad på allt från klumpiga tassar och dreglande käftar till våt stinkande päls. Varje gång nån bekant skaffar sig hund känner jag mig lite sorgsen, eftersom jag då vet att de aldrig mer går nånstans utan hunden och vill jag träffas så måste jag träffa hunden också...

Peppe Öhman · 2 years ago
JAHA! Nä, men fattar ju det på en teoretisk nivå. Jag kan själv känna en liten sorg när vänner får barn och de försvinner ur mitt liv.

läsaren · 2 years ago
Haha! Du är underbar.

Peppe Öhman · 2 years ago
Kram!

Anna · 2 years ago
Och jag som följer din blogg för de gulliga bilderna på Majlis! :-D

Peppe Öhman · 2 years ago
Haha! Okej, hon är väl okej på gullighetsskalan hon med :)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.