3 gånger 3 tips för barn

6 years ago

3 filmer för barn
 1. Coco, om hur Coco som älskar musik, men inte får spela rymmer och kommer till dödsriket. Där lär han sig att människor dör två gånger, en gång fysiskt och en gång till när ingen på jorden längre minns dem. Nu låter det extremt sorgligt, men filmen var väldigt fin (och ja, jag grät ögonen ur mig).
 2. Where the Wild Things Are, baserar sig på bilderboken med samma namn och handlar om Max som är arg på sin mamma och rymmer till vildingarnas land. Vidde kan se den HUR många gånger som helst. Själv tycker jag att den är vacker och sorglig för den visar så väl hur utsatt och ensam en är som barn.
 3. Breadwinner, för lite äldre barn. Handlar om en liten flicka som är tvungen att klä ut sig till pojke för att kunna röra sig utomhus och skaffa mat åt sin familj när talibanerna far iväg med pappan i familjen. Tänkte mycket på Jenny Nordbergs utmärkta bok "De förklädda flickorna i Kabul".
, 3 tips för att resa med (små)barn
 1. På flyg, trolla fram en liten ny leksak varje timme (kritor, spel, pussel).
 2. Håll skärmfasta dagarna innan så att ungen är helt utsvulten på ipad. Plantera in nya spel och ladda ner film från t.ex. Netflix.
 3. Kom ihåg att din ångest är värst när babyn skriker. Ingen annan bryr sig egentligen så mycket och gör de det får de för helvete ta och skärpa sig. Babyns jobb är att skrika.
3 appar
 1. Allt som Toca Boca gör
 2. Barnkanalen
 3. Pappas appar (försök att ignorera namnet) tipsar och recenserar appar för barn i alla åldrar.

3 barnböcker
 1. Monster på toaletten och andra historier om Kim, ja har man en blogg får man göra reklam för sin bok där.
 2. Böckerna om Benny, älskar den här roliga lilla grisen.
 3. Roald Dahls SVJ så läskig och så spännande och så mycket bra fantasi.
BONUS: 2 bloggar
 1. Hej hej vardag, rolig, smart, jordnära, varm och analytisk. Plus snygga illustrationer.
 2. Mama's got the Magic, i Linns blogg finns allt om att vara en väldigt ung mamma, att ha en prematur baby, att må vidrigt illa under graviditeten, att åka på regelbundna kompisresor med bästisar, att gå in i väggen och en massa annat kryddat med bra stämning och humor.
Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.