15 mörka komedier

6 years ago

Jag kan bli så sjukt frustrerad över att inte hitta nåt bra att kolla på Netflix när jag plöjt igenom de stora, självklara satsningarna. Eftersom Netflix varierar innehållet mellan länder och några av er kanske har Viasat, Hulu, HBO eller annat motsvarande tänkte jag inte hålla mig till en tjänst, utan bara köra och tipsa om några tv-serier i en av mina favoritgenrer: Mörk humor. Nu tänker ni kanske: Vad skiljer mörk komedi från vanligt komedi? Jag vet inte, men säg: med trailern under och mindre Modern Family (som jag iofs också gillar). 1. Happyish. Reklamman hatar sitt jobb, men åker ändå in varje morgon eftersom han vill försörja sin hustru och sin son som han älskar väldigt mycket. Cyniskt och roligt. 2. Married. Ett par i Los Angeles-förorten (The Valley) som kämpar med äktenskapet och pengarna. Nu när jag tänker tillbaka på den är den stundvis kanske lite ofeministisk (men för det allra mesta kul. Och trots att en är feminist får en skratta åt ofeministiska skämt sådeså!). 3. Difficult People. Två cyniska vänner som försöker ta sig fram i New York som komiker. De är extremt självupptagna, elaka och roliga. Älskar Billy Eichner. Också: 4. Nurse Jackie (ÄR det en komedi? Den får vara med i varje fall). 5. Crazy ex Girlfriend 6. Curb your Enthusiasm 7. Barry 8. Review 9. Better Things 10. The Last Man on Earth (skrattade högt under det senaste avsnittet) 11. Inside Amy Schumer 12. Portlandia 13. The Good Place (ÄLSKAR DEN!) 14. Veep (ÄLSKAR DEN OCKSÅ) 15. Man Seeking Woman

Sanna · 6 years ago
Måste bara kommentera kort eftersom jag lyssnade på Magnus och Peppes podcasts senaste avsnitt där ni pratar om ett annorlunda sätt att göra reklam i en podd, men känner bara att det är ju så som Alex&Sigge gjort reklamsamarbeten i 5 år eller hur länge dom nu poddat :) Eller har jag fel? Undrar om nån annan lyssnare tänkte likadant.

Peppe Öhman · 6 years ago
AHA! Själv slutade jag lyssna på Alex och Sigge för många år sedan just för att jag tyckte att de var så dåliga på att reklammärka sina egna produkter. Men kanske de bara var tidiga eller jag inte fattade eller de har förädlat konsten :) (Ska lyssna på ett avsnitt nu!)

isabella · 6 years ago
gumorn! det finns en härlig serie pa Netflix som heter LOVE, "bingade" den för ett par veckor sedan. Judd Apatow har regisserat den och jag brukar tycka om hans filmer. Sag förresten hans stand up show pa Netflix och tyckte mycket om den! mandag morgon hälsningar fran Schweiz, isabella

Peppe Öhman · 6 years ago
Gumoron! Jag tycker också att Judd Apatow är så jäkla bra och gillade stand uppen, men LOVE alltså. Älskar att de rör sig i LA, men tycker att Gus är så JOBBIG! SÅ manipulativ och gnällig. Såg hela tredje säsongen och tyckte att det var så hemskt att Mickey måste gifta sig med honom. :D

ÅSa · 6 years ago
Tycker "Casual" passar i den kategorin - mörkt, neurotiskt, visst mått av enerverande men roligt (särskilt de första två säsongerna).

Peppe Öhman · 6 years ago
JA! Tänk att jag glömde den!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.