Ny restaurang i silver lake

4 years ago

Här kommer nu ett vardagsinlägg: En aspekt som jag verkligen älskar med Los Angeles är att staden är så vansinnigt stor att det alltid finns en ny del att upptäcka. Eftersom Magnus tv-projekt är över ville vi fira med en sen lunch/tidig middag på ett nytt ställe. Jag tänkte Highland Park, men eftersom fredagstrafiken redan kommit igång blev det en ny del av Silver Lake som ligger lite närmare.
Jag letade fram en nyöppnad restaurang: Melody och vi styrde kosan österut. Stället visade sig vara extremt mysigt, men också på gränsen till för ängsligt. Ni vet vad jag menar. Jag börjar kanske bli gammal, men är SÅ trött på hipsterställen där alla ser exakt likadana ut vare sig det är Södermalm, Berghäll, Rödbergen, Abbot Kinney, Brooklyn eller ja ni fattar. Alla med samma sorts tatueringar, frisyrer, skägg och klädstil. Så oavslappnat.

Jaja, vi bet ihop och åt lite ostron medan Majsan sprang omkring och försökte charma de andra gästerna. Lyckligtvis var restaurangen ganska tom så här mellan lunch och middag.

Sen blev det avokadomacka med ägg (hur originella är vi?), musslor och hamburgare och två glas pinot noir. Väldigt gott för vuxna, men eftersom våra ungar ens inte älskar löskokta ägg på avokado, råbiff och chilimusslor var det inte en fullträff för alla i familjen.
Nu låter jag som världens neggo. Melody var väldigt mysigt och maten hur god som helst. En perfekt destination för en lunch eller middag på East Side. Ni som ska hälsa på i sommar: anteckna. Det här stället är nämligen för nytt för att finnas med i den annars färska Los Angeles-guiden.

Nu är vi hemma igen och ska snar chippa över till några kompisar för att kolla på en baseball-match. Snacka om identitetskris. VEM gör sånt?

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.