Från brunett till blond

6 years ago

Jag har väl helt vanligt landsvägsbrunt hår, men eftersom jag har ganska mörka drag annars kom jag undan med att färga håret mörkt (min mamma helblond, men min pappa hade länge helt svart hår, bruna ögon och brände sig aldrig i solen. Jag brås på min far). När jag bodde i Buenos Aires blektes mitt hår i solen till den grad att den mörkare hårfärgen jag försökte smeta in aldrig höll längre än genom ett par tvättar. Avskydde då att vara blond. De senaste åren i Los Angeles har jag blivit allt ljusare. Jag har använt hatt ofta, men också sprungit och hängt i solen utan något skydd. Håret har tagit en varmt guldig nyans. I dag gav jag upp, gick till frissan och bad henne göra mitt hår svalt blont istället för den underliga guldnyansen som hårjäveln dragit på sig. Jag fattar ju att det är nu biggie för er, men för en kvinna som trott sig vara mörkhårig är detta en omställning. En omställning jag bejakar. Tror verkligen att jag gillar denna frippa. För övrigt är det väldigt oavslappnat att i tre timmar sitta och se sig själv i ögonen i spegeln framför frisörsstolen. Belysningen påminde om den hos tandläkaren och jag liksom kände hur allt mitt smink rann av och pannan blev altt glansigare mig medan minuterna tickade iväg. Lyckligtvis var min frissa på Luxelab inte bara väldigt duktig, utan också väldigt trevlig. Jaja, nu säger vi bara att jag duger som människa med den här hårfärgen.

Annika · 6 years ago
Jag blev så chockad när jag var i New York för några år sedan och bestämde mig för att färga håret, att man ska ge dricks till inte bara frisören utan även shampoo-människan. Det är så långt borta från den svenska mentaliteten man kan komma att man ska dricksa någon som man redan har betalat för att utföra en tjänst! Jag antar att det är samma sak i Kalifornien, dricksandet är ju väldigt amerikanskt.

Peppe Öhman · 6 years ago
Ja, herregud! Gav igår 25 procent i dricks.

Peppe Öhman · 6 years ago
Tack! Skön ändå att kunna gå tillbaka om det känns fel.

Peppe Öhman · 6 years ago
Tack! Försöker intala mig att hår alltid växer ut igen (vet dock precis känslan när man går ut från frissan med tårar i ögonen och inte alls känner igen sig själv)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.