Därför gillar jag poddar

4 years ago

I torsdags kom det förresten ut ett nytt avsnitt av Mellan raderna-podden. Lyssna gärna! Det är späckat av lästips och diskussion kring böcker och aktuella fenomen. Om ni tipsar en kompis som gillar böcker om podden blir jag både glad och tacksam. Med Facebooks-nya algoritmer är det allt svårare att nå ut till folk och vi behöver så många bjussiga typer som möjligt. Jag ska själv försöka vara en sån och inom kort göra ett inlägg med mina favoritpoddar. Kanske ni kan tipsa mig om era?

Igår spelade Marianne (coachen och poddpartner) in ett avsnitt av vår nya podd “Det kommer att bli bra“. Vi hade med Maggan som gäst i podden och pratade bland annat om hur det var att säga upp sig från en fast anställning på Yle och flytta till L.A., om hur man nätverkar i den här staden, hans bästa råd och vad han INTE gör. Varför Maggie inte tycker att han är modig och så ger han också några värdefulla praktiska tips om poddandet. Vad är ett bra startkit, vad är bra innehåll, nybörjarmisstag och så vidare.

Jag tycker så mycket om poddformatet. Här på bloggen försöker jag att inte skriva jättelånga inlägg, men i poddarna kan jag breda ut mig. Är också väldigt förtjust i att lyssna på folks analyser. En av de svenska poddar som jag både håller med och provoceras av är En varg söker sin pod, lyssnar, slutar lyssna, återvänder och så vidare. Tänker att det inte är det sämsta betyget. Är vanligtvis ganska ointresserad av poddar där två personer bara snackar loss utan specifik nisch och gillar renodlade intervjupoddar enbart då jag känner eller är specifikt intresserad av den intervjuade (Lineriet med Janne Strang gillade jag!). De allra flesta podcaster jag lyssnar på lär mig nåt om politik, kultur, ekonomi, teknik eller historia. Det finns säkert en hel del att säga om duktig flicka, prestationssamhälle och tvångsmässigt beteende att lära sig saker, men det kan vi låta vara osagt den här gången.
 

Jennifer · 4 years ago
Här har man inte läst bloggar på några dagar och så har du kommit med en helt ny podd. Var in och läste nu i ditt tidigare inlägg om den. Och gud vad spännande! "En vardag som inte går ut på att längta tills fredag och semestern, utan där de flesta dagarna är riktigt bra dagar." - det gillar jag. Det är ju bland annat det som fått mig att bli egenföretagare :) Glad påsk!

Peppe Öhman · 4 years ago
Ja! Jag blev frilansare av precis samma orsak (och för att jag ville stanna i LA, hehe). Hoppas att du kommer att gilla. Meddelar så fort den ligger uppe :)

Anna · 4 years ago
Ja, ser fram emot den! Och du, länka gärna till din coach också! :) Kul när du tipsar om andra poddar, ska lyssna på Lineriet (förresten, länken gick någon annanstans). Jag går i perioder om poddlyssnande, ibland inga alls, ibland olika teman som att skriva, frilansande/ha eget, journalistik, vara utomlands, resa, osv

Peppe Öhman · 4 years ago
Oj, ska kolla upp länken! Tack! Och ja, poddavsnittet kommer inom mycket kort!

Peppe Öhman · 4 years ago
Just det! Här är Marianne: http://www.grandnord.se/sv/678-2/ Och poddtips coming up!

Lina · 4 years ago
Men yee!! Tack <3 SÅ GLAD!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.