Mascarponepannkakor och annat bra

5 years ago

Vi vaknade jättetidigt (det var någon som frågade vilken tid natt blir morgon hos oss. Det är när solen går upp, alltså kring klockan sex. Under sommaren i Stockholm gäller andra regler) och åkte för att äta brunch på lyxhotellet Shutters (skrev först Shitters, men det låter som en helt annans slags hotell). Åt bland annat mascarponepannkakor. Äckligt var det inte.

Kom hem och spelade in veckans andra podd där vi bland annat svarade på läsarfrågor och -kommentarer. Innan jag lägger upp den kommer här några länkar.
Det blev en så bra diskussion under inlägget om att H&M inte är en mänsklig rättighet att rekommenderar att läsa kommentarerna (och ber om ursäkt om jag missat att svara på någon). I dag snubblade jag över det här inlägget om konsumentmakt (i skönhetsbranschen, men det gäller väl de flesta branscher)
Jag vill samtidigt understryka att det inte finns något som heter etisk konsumtion i ett kapitalistiskt samhälle. Nära nog all konsumtion på marknaden sker på bekostnad av någon annan, vare sig det är människor, djur eller planet. ….Man kan inte förändra samhället enbart genom att välja bort vissa varumärken eller produkter i varukorgen, utan det krävs också politiska verktyg.”
Rekommenderar att ni läser själva. Jag tyckte att det var väldigt välskrivet.
Ja och helt utan luthersk skam i kroppen länkar jag till Sandra Beijer som tipsar om poddar, bland annat Mellan raderna. Blev väldigt glad! Tillsammans med Alex&Sigge och En varg söker sin podd är vi den enda hon regelbundet lyssnar på. Ganska bra sällis ändå.
Hade ett möte som inhiberades (älskar när det händer, känns som en gåva i tid) och funderar nu på om vi borde dra ut på en utflykt.

Annahita · 5 years ago
Tack för dina fina ord Peppe!

Peppe Öhman · 5 years ago
Tack själv, ville copy pasta in hela inlägget, det var så bra!

Erika · 5 years ago
Tack för klargörande:) Och - nu blev jag sugen på pannkakor!

Peppe Öhman · 5 years ago
Haha! Det var ju du som frågade! Vi jobbar supermycket på att försöka vara generösa mot varandra, det kommer EJ naturligt för oss :)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.