Google home i vårt hem

6 years ago

Majlis vaknade redan klockan sex och eftersom regeln är att Magnus tar hand om henne på natten och jag morgnarna fick jag vackla upp med barnet. Viskade "Hey Google, turn on the lights in the living room" och Google lydde. Det kändes som framtiden. Åt två knäckebrödssmörgåsar och ett kokt ägg, bad Google spela upp NPR-nyheterna och väckte sedan Vidar. Majlis gick omkring och skrev "Hey Google" åt alla håll. Åkte till stallet där jag träffade Cissan. Bra lektion, fick rida Tony och mina stressnivåer gick ner med tusen procent. Tänk att hästar kan göra en så lugn och så lycklig. Var bra bara under korta stunder, men det får duga. På det stora hela var det en riktigt fin lektion. Imorgon nya tag! Nu sitter jag i soffan och försöker skriva en längre essä om hudvårdsrutinen. Det är ju ett drömuppdrag, men samtidigt så svårt att låta smart och analytisk och rättvis. Kämpar rätt mycket med den. Märker för övrigt hur det hjälper mitt skrivande att flytta runt lite i lägenheten (och staden och världen). Tidigare svarade jag på mail och gjorde ett utkast till ett bloggsamarbete. Jag vet att jag skriver mycket om coachingen här på bloggen, men här kommer en till insikt: Helst av allt skulle jag vilja jobba mest med bloggen, podden, författarskapet, föreläsningar (när jag är i Norden) och sen övrigt skrivande som essäer och journalistik. Om ni vill tipsa om bloggen och poddarna och följa mig på Instagram gör ni mig en tjänst eftersom fler följare ger fler möjligheter till samarbeten. Jaja, det där kändes lite pinsamt att skriva det där sista så vi behöver inte prata mer om det.

Linda · 6 years ago
Kan man betala per podavsnitt istället för att prenumerera?

Josefina · 6 years ago
Inte pinsamt! En kompis, som är coach, lärde mig att man alltid ska tala om vad man vill för hur ska folk annars veta? Själv fick hon ett kanonjobb eftersom hon, i ett helt annat samtal, nämnt till en skolförälder vad hon ville göra, och när den föräldern sedan fick höra talas om just ett sådant uppdrag kom hon ihåg min kompis. Så fortsätt tala om! Och för oss läsare är det ingen effort alls att tipsa och följa!

asd · 6 years ago
Vad gör ni på era ridlektioner? Känn dig fri att använda fackspråk för jag har ridit i flera år (för ett halvt liv sedan, men ändå..).

Erika · 6 years ago
När slutar natten/börjar morgonen? Blev genast nyfiken! Känns som en typisk grej att bli oense om säg kl 04.30 hehe:)

Johanna · 6 years ago
Vi gjorde ett reportage i Två Dagar i vintras om hudvårdstrenden och feminism etc, ska maila dig en pdf!

Peppe Öhman · 6 years ago
Åh TACK! Uppskattar så mycket!

Therese · 6 years ago
Majlis ben är såååååååå härliga!!!!!

Peppe Öhman · 6 years ago
haha, hon får komplimanger för dem varje gång vi går ut.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.