Frilansare och sjuk

4 years ago

Precis samma dag som Magnus började jobba på ettfem veckor långt tv-projekt blev jag sjuk. Jag hade så ont i halsen att det blev en kraftansträngning varje gång jag skulle svälja. Har inte haft så ont sedan jag födde barn. Jag kunde knappt prata imorse och var tvungen att skjuta upp inspelningen av Mellan raderna och coachingen till senare i veckan. Jag måste ändå  göra en intervju senare idag och har för första gången någonsin bokat barnvakt för en hobbgrej. I vanliga fall skulle jag ta Majsan under armen, men nu har jag inte energi att intervjua OCH ta hand om ettåring samtidigt.  Nu proppar jag mig full med amerikansk medicin och gör pedal to the medal. 
Usch vad jag gnäller, det här inlägget blev nu en hälsning från den mindre trevliga frilanstillvaron. Det känns också som ett personligt nederlag att vara sjuk. Min självbild passar inte alls ihop med det här ynkliga tillståndet. Jag ser mig själv mer som personen på bilden ovan. Jag fattar ju att alla är sjuka ibland, men tror liksom att min kropp alltid fixar biffen. Kanske nåt att ta upp med coachen. Hitta och gilla en ynklig version av sig själv.
Svarar på alla kommentarer så fort livet återvänder till mig! 

Karin · 4 years ago
Men hänger inte det ihop lite med att vara sjuk, man känner sig ynklig och otillräcklig..? Jag ser mig också som en superwoman som typ aldrig är sjuk och på ren viljestyrka klara det mesta. Men när jag väl blir sjuk.. Då känns livet helt hopplöst och inget är roligt. Men sen när det vänder, halleluja!!! Har typ börjat lära mig gången nu, och kan därför de (få) gånger jag är sjuk tillåta mig att gotta ner mig i det. Nästan lite man cold, haha! Trots att jag samtidigt roddar tvätt och två barn (såklart, man väl kvinna!) Men gnäller gör jag:-) Det får man! (PS: Vill tillägga att jag är anställd och såklart inser att det är en helt annan sak än när man frilansar och blir sjuk..)

Peppe Öhman · 4 years ago
jag tror att du precis lärde mig det. EXAKT så är det för mig. Superwoman/man flu. Och noll gottande här heller. Har ju en ettåring och tvätten att umgås med dagarna i ända

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.