En vecka i los angeles

5 years ago

För mig tog det ett halvår innan jag fattade hur Los Angeles hänger ihop, men det betyder inte att sju dagar i staden är bortkastade. De kräver bara lite planering. Los Angeles är ingen stad man stiger in i och hoppas på att kunna snubbla över nån fin sevärdhet eller mysig restaurang. Det KAN såklart hända, men i värsta fall irrar du bara omkring bland de andra turisterna på Hollywood Boulevard, Venice Beach och Disneyland.

Los Angeles har ett otroligt bra restaurangutbud för alla plånböcker. Här finna allt mellan tacos för enstaka dollar till fine dining, ät thaimat i Thai Town, sushi i Little Tokyo, korean bbq i Koreatown, italienskt i West Hollyood, lobsterrolls i Santa Monica och ja ni fattar. Mina favoriter är Gracias Madre, Perch (på bilden), Oysterette, Pace, Bestia, Butcher’s Daughter, Gjelina och ja så var Estate superbra också.

Bo nära det du gillar, är det surfing: bo i Venice, Santa Monica eller Malibu. Stand up och musik: West Hollywood. New York-känsla: Downtown osv. Det går givetvis att förflytta sig mellan städer och stadsdelar, men boka inte in mer än högst två evenemang per dag. Det finns så saker som gör en så stressar en så mycket som att sitta i trafikstockning och se hur varje minut gör en lite mer sen.

Los Angeles är en dyr stad, men det finns ändå en massa förmånliga eller till och med gratisaktivitetet. Tajma semestern till Halloween och imponeras av amerikanernas HÄNGIVENHET till denna helg. Packa en picknick-väska och ge er ut på stranden. Vänner i stan? Be dem hänga på. Har ni tur simmar det ett gäng delfiner förbi.

Ett annat förmånligt, och väldigt typiskt Los Angeles, tips är att hajka upp i bergen. Los Angeles ligger omgivet av bergstoppar med fantastisk utsikt. Väljer du Runyon Canyon måste du kanske trängas med en hel del annat folk. Fördelen är att du kanske springer in i en kändis. Min egen favorithajk är Franklin Canyon i Beverly Hills och den som tar en upp till bakom Hollywoodskylten.

Los Angeles är inte en stad som alltid välkomnar dig mer öppna armar, men när du väl lär känna den kommer du att älska den.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.