Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Coaching i jobbet | February 5, 2018 | The Way We Play

Coaching i jobbet

5 years ago

I morse hade jag en session med min coach Marianne (var någon av er förresten med på webinaret? Hur var det? Ny möjlighet att delta på torsdagen). Vi pratade om att strukturera upp inte bara veckan och arbetsuppgifterna, utan också innehållet i mina kanaler. Och att jag skulle låtsas att jag var HR-ansvarig i företaget Peppe Öhman Jag tycker att det är snudd på magiskt att märka hur saker jag nuddat vid med tanken blir kristallklara när jag är tvungen att formulera dem i ord under coachingen.
Går du till en coach måste det inte handla om jobb, du kan såklart också fokusera på andra områden i livet, sociala relationer, ekonomi, personlig utveckling osv. Men jag pratar mest om jobbstrukturer och att vara egenföretagare och på nån vänster sitt eget varumärke. En uppgift handlade om bloggen och jag skulle vara så innerligt tacksam om ni kunde hjälpa mig genom att svara på den här frågan: Varför återvänder du till den här bloggen? (skrev frågan först i versaler, men det kändes obehagligt aggressivt. Som om jag tryckte upp er mot väggen och spottskrek. Föreställ er istället en vänlig och intresserad fråga av kvinnan på bilden nedan)

Lina · 5 years ago
Intelligent, rolig, feministisk!

Johanna · 5 years ago
Kunde inte sagt det bättre! Intelligent, rolig , feministisk!!! :)

Frusnygg · 5 years ago
Jag återvänder för att du lär mig något. Jag upplever att du genuint drivs av något som är större och viktigare än dig själv och du är förvaltaren av det budskapet. På torsdag blir det webinarie. Spännande! Tack för tipset.

MC · 5 years ago
Jag återvänder för att det alltid finns intressanta inlägg att läsa. Det är en väldigt bra balans mellan stora, starka åsikter och vardagsinlägg av den mer privata karaktären. Gillar också att det är en vänlig stämning här med en ödmjuk ton både i inlägg och kommentarer. Plus att man märker att du tar dig tid att läsa kommentarerna så det blir en levande blogg.

isabella · 5 years ago
gumorn! för att du bloggar aktuellt, genomtänkt och för att jag ofta lär mig något nytt, eller får en ny insikt.

Ennet · 5 years ago
Jag tycker om mixen av vardagsbeskrivningar och feministiska iakttagelser! Man får en fiilis av dej som person (förstås bara en bråkdel), som gör att jag har lätt att relatera och leva mig in i hur nån annan lever och tänker.

Cattis · 5 years ago
Jag upplever dig som smart med vettig inställning till livet och ditt skrivande är behagligt att läsa. (’Ja, behaglig i den mening att dina texter är välskrivna utan att vara påträngande och ”högljudda”, något jag tycker är viktigt)Något som många bloggare missar genom alltför tramsigt försöka bli nära läsaren. Du har också en bra blandning i ditt innehåll. Med hälsningar från mångårig läsare med pinsamt dålig kommentarsstatistik, mestadels pga lat personlighet skulle jag tro.

Maria · 5 years ago
För att du ofta har bra tips! På serier, artiklar, böcker mm. Jag tycker din blogg är inspirerande.

Jenni · 5 years ago
Alltid intressant textinnehåll, som får mig att tänka till och drömmiga bilder från CA.

Lisa · 5 years ago
För att bloggen innehåller en perfekt blandning av olika ämnen med hög kvalité på både text och bild. Rolig och smart!

Johanna · 5 years ago
Jag skulle kunna skriva en hel radda klyshiga saker, men för mig är din blogg snyggt ostylad i en värld full med gloss. Och det gillar jag! Jag hittade hit för att jag lyssnar på Mellan Raderna och lika intressant som det är där är det här! Det är spännande att höra vad du har att säga, i en salig blandning ämnen, du verkar ha en sån skön inställning till livet, feminism, hästar och förhållanden, bl.a. Lite Bitsk och mycket underhållande!

Viktoria · 5 years ago
Jag återvänder hit för att det alltid finns bra läsning som roar och lär mig. Gillar blandningen! Det är smart och ger bra koll på frågor som är viktiga för mig. Är glad jag hittat hit.

Jenny · 5 years ago
Jag funderade en stund på varför jag läser din blogg och kom fram till att det känns som om vi är vänner. Jag vill veta vad som händer i ditt liv, diskutera politik och feminism, osv. Det känns som om varje blogginlägg är ett telefonsamtal (fast jag hatar också att prata i telefon, samt sjuk lång monolog det skulle bli om dina inlägg var telefonsamtalet) eller ett samtal över en lunch. Skulle du sluta blogga skulle jag nog tänka på dig i åratal framöver.

Sara · 5 years ago
Jag återvänder för att bloggen är välskriven, snygg, intressant med ett feministiskt perspektiv och som ett plus i kanten får man lite inblick i ert vardagsliv i LA. Ett ytterligare plus är att jag får lära mig mer om Finland. Finland kan vi svenskar generellt alldeles för lite om och även om min mormor var finlandssvensk (hon slutade alltså inte vara finlandssvensk, men hon lever inte längre) så är mina kunskaper också pinsamt dåliga.

Matilda · 5 years ago
Jag återvänder för att jag tycker om dig. Jag får fundera över klokheter du säger och du formulerar dig så avslappnat och coolt. Allt du säger som jag antingen inte tänkt på eller funderat lite över innan blir självklarheter när du skriver dem. lite känns du som en klok storesyrra som jag bjuder in mig själv till att prata med utan att du suckar "meeee egen är hon här nu igen" och det är bra.

Annika · 5 years ago
En av anledningarna är att jag fascineras av att läsa om svenskar/skandinaver som bor utomlands, en annan anledning är att jag älskar Finland (framför allt språket, både finskan och finlandssvenskan). Men det i sig skulle aldrig räcka för att hålla mig kvar, det är snarare plus i kanten. Det som håller mig kvar tror jag är din ton, du känns liksom som en "internet-kompis". Du är så himla snäll, bjussig och öppen, utan att för den skull fläka ut hela ditt liv och dina nära och kära. Proffsigt och personligt bjussig på samma gång. Plus att du skriver om så spännande ämnen och blandar högt och lågt utan att det någonsin blir enformigt.

Annika · 5 years ago
(Alltså, det låter ju konstigt det där om språket ser jag nu, du skriver ju inte om finskan/finlandssvenskan, men jag gillar att läsa dina inlägg på låtsas-finlandssvenska i mitt huvud. Och jag gillar alla Finlands-referenser även om bloggen inte handlar om det)

BackstageiMammalivet · 5 years ago
Du väcker tankar, frågeställningar, funderingar och lär mig se saker från andra perspektiv och med genusglasögon.

Lisa · 5 years ago
Jag återkommer till den här bloggen för du verkar genuin, öppen, skarp, snäll och intressant. Gillar din feministiska analys och hur du reflekterar. Jag började läsa bloggen för ett par månader sedan efter att ha lyssnat på mellan raderna en längre tid. Efter ett tag så blev jag mer intresserad av ditt liv och började läsa din blogg regelbundet. Jag tror också att jag återvänder till din blogg för jag kan relatera till dig mer än många andra Stockholmsbloggare. Jag är snart 29 och bor i utlandet. Är väldigt säker på att jag och min partner inte kommer att uppfostra våra (framtida, haha) barn i Sverige. Han är inte ens svensk, och jag är nyfiken på hur andra utlandssvenskar får ihop familjelivet. Har absolut inga problem med att låta dem växa upp utanför Sverige. Det har jag släppt för längesedan efter att ha bott på många platser och sett många olika familjekonstellationer. Jag läser en del bloggar dagligen men har lite svårt att relatera till Stockholmsbloggare som är 22 år, även fast jag gillar dem (jag tänker typ Flora Wiström). SÅ, därför återvänder jag till denna blogg. Hoppas detta hjälpte lite! Puss!

Mimmi Malm · 5 years ago
Jag återvänder för mixen av allvarligare ämnen, härliga (avundsvärda!) bilder från ett soligt Malibu (när jag är fast i iskalla Stockholm, inte avis alls nej), outfits, hästar, barn, mat och liksom pusten från en annan värld med amerikansk politik osv. Allt med ett för mig vettigt, feministiskt anslag. Det är ju märkligt med bloggar man läst i åratal men sällan kommenterat, du är ju som en kär gammal vän medan jag är helt anonym för dig, men i ett hetsigt småbarnsliv med jobb och..livet så är just en blogg där man känner att man liksom umgås med någon man gillar i fem innehållsrika minuter varje dag värdefull som paus någon gång under dagen.

Eva · 5 years ago
Undrar om Peppe har skrivit något nytt idag tänkar jag. Jag måste titta... och sen ser jag en catchy rubrik till ett inlägg, och känner att det här måste jag läsa. Och jag blir aldrig besviken. Dina inlägg är alltid tänkvärda och roliga.

Jenny · 5 years ago
Den är välskriven och du är smart och sympatisk!

Frida · 5 years ago
För att det alltid är läsvärt! Feministiska texter, livet som svensk i LA, kläder, familjen, allt är spännande att läsa.

Cecilia · 5 years ago
För att du skriver roliga, smarta, intressanta, tankeväckande saker. För att du är en hemskt bra och förtroendeingivande person.

Emma · 5 years ago
Intelligent, feministisk, pedagogisk, intressant.

Linda Ahlfors · 5 years ago
Du är intelligent och det märks i ditt sätt att skriva. Bloggen har substans och du vågar ha åsikter. Du skriver ur ett brett perspektiv, men berättar också om dina egna erfarenheter. Som en finlandssvensk kvinna i samma ålder kan jag identifiera mig med ditt tankesätt och tycker ofta lika, men du presenterar också ny information eller sållar fram sånt som jag själv inte skulle hitta. Bloggen är visuellt tilltalande och ger inblick i er livsstil. En livsstil som jag både avundas er och som inte skulle passa mig personligen. Business and pleasure i samma paket. Kort sagt för att det här är en smart blogg.

Marie · 5 years ago
Språket är av hög klass. Innehållet är varierande och intressant. Ni har vågat hoppa, hoppas bli inspirerad av det

Annika · 5 years ago
Jag gillar bloggen eftersom den rolig och du alltid skriver på ett så lättförstått sätt, oavsett om det handlar om lunch i Santa Monica eller något feministiskt eller politiskt komplicerat.

Emm · 5 years ago
Linas väl valda ord instämmer jag i.

Christina · 5 years ago
Välskrivet om feminism. Uppdaterar ofta. Bra tips på teveserier, artiklar, poddar. Skulle gärna läsa mer om din jobbvardag. Tack för bjussig blogg!

läsaren · 5 years ago
Jag har varit borta länge, främst för att LA känts svårt att relatera till. Men jag tittar in då och då för att du ibland skriver på ett intressant sätt om sånt som intresserar mig. Om du bodde i Finland skulle jag nog titta in oftare :)

Peppe Öhman · 5 years ago
Tyvärr kan jag inte flytta till Finland bara för din skull :)

Louise · 5 years ago
Jag tycker om variationen, stort och smått. Sedan uppskattar jag TONEN så mycket. Du reflekterar o resonerar mer än ilsket basonerar ut hur saker borde vara. Det känns tyvärr ganska ovanligt nu för tiden. Saker ska sällan vara nyanserade utan ett antingen eller. Men inte här! Här ryms det mer. (Skrattade fö högt åt den aggressiva kvinnan som spottskrek ut frågan, hahahaha)

CS · 5 years ago
Detta är min favoritblogg! Gillar mixen av varierade aktuella teman, lästips och solnedgångar :) Din blogg är smartoch välformulerad (du lyckas ofta skriva exakt det jag tycker men inte själv får fram så bra), den är reflekterande och ofta kommer du med nya synvinklar jag inte tänkt på själv. Du har åsikter i en vänlig och respektfull men ändå tillräckligt självsäker ton. Gillar dig och din blogg skarpt!

Lotta K · 5 years ago
1. Jag gillar smarta och roliga funderingar om allt möjligt. 2. Jag gillar speciellt andra nordbors perspektiv på USA. 3. Eftersom du har mer kontakt med Norden än vad jag har så hjälper du mig också att hänga med minilite i vad som händer där. Speciellt vad gäller sociala medier och populärkultur.

Sara · 5 years ago
Som många redan har skrivit - bra blandning, välskrivet, du är smart och jag gillar ditt sätt att skriva om feminism. Jag tycker för övrigt att du har shapeat upp bloggen i en bra riktning under 2018 med ootd och inlägg om hudvård etc. I min bransch pratar vi om content och jag tycker att du har en bra bredd i ditt innehåll. Tror att du har allt att vinna på karriärcoach och att fundera på hur du ska nischa dig gällande din karriär. Keep up the good work eller kanske keep it rad!

Elsa · 5 years ago
För intressanta analyser, välskrivet innehåll, ofta uppdaterad blogg och en lagom mix av vad du gör på dagarna och dina tankar.

Linnéa R · 5 years ago
För att du är inspirerande, modig och cool. Du ger mig även feministiska argument. Roligt att få inblick i en vardag så långt från Stockholm. Önskar mer tankar om att vara förälder.

Anna La · 5 years ago
Du skriver nya inlägg tillräckligt ofta, du har ett bra språk och varierande innehåll.

Marie · 5 years ago
Jag gillar dig!

AlandsPetra · 5 years ago
För att din blogg håller hög kvalitet och du pratar om viktiga ämnen men också om vardagen! Att du befinner dig i LA gör också att jag får en paus från min vardag!

Jag förtjänar inte er! - Livet & LA · 5 years ago
[…] för att ni tog er tid för att svara på det senaste inlägget och tack för att ni skrev så oerhört fina saker. Det gjorde mig så väldigt glad och lite […]

hanna · 5 years ago
Det här skrev jag för länge sen och det stämmer fortfarande: Bloggen gör mig lite smartare. Den (du!) får mig att tänka ett varv extra, och ger mig argument och infallsvinklar som jag inte alltid hade innan. Och så känns den (du!) sympatisk och enkel och har en lågmäld, torr humor som ofta får mig att skratta, eller i alla fall att le lite grann. Har dragit igång otaliga diskussioner på temat avslutningsfraser/mvh (fantastisk kommentarstråd, det är det ofta!) och spridit neurosen till en hel arbetsplats där nu ett antal kollegor känner en stor osäkerhet kring mvh, bästa!, hälsar, vänligen och stort tack på förhand. (det sista lät ju kanske inte som en komplimang ser jag, men vi är språknördar och jobbar med ord, så formuleringsneuroser ingår i vardagen.)

Hanna · 5 years ago
Du är smart, analytisk, självkritisk och rolig <3

Josefina · 5 years ago
Många anledningar! Här är några: varierad, smart blogg. Välformulerade tankar och argument (perfekta att låna!) blandat med vardag och tips och roligheter. Och så påminns jag lite om hur det var att bo i Nordamerika. Sist men inte minst: du skriver ALDRIG "förlåt att jag inte bloggat, jag har sååååå mycket att göra, hinner inte skriva något nu heller utan ville bara titta in och säga hej". Det senare är min pet peeve i bloggvärlden, mycket bättre att inte skriva något alls :) Beundrar att din blogg aldrig tappar fart!

Linda · 5 years ago
Intressant vinklar på alla ämnen du tar upp. Feministisk och smart!

Anna · 5 years ago
För att du är så otroligt klok och skriver så smart och informativt om framförallt feminism! Gillar också vardagsinlägg om livet i LA!

Basse · 5 years ago
Because you are a sultry goddess.

Peppe Öhman · 5 years ago
Hjärta hjärta

Anna · 5 years ago
För att du skriver om ditt jobb(!) och om att bo i USA!

Coaching med hästar - Livet & LA · 5 years ago
[…] sig till hästcoach. Alltså inte en person som coachar hästar, men som använder hästar i coachingen. I dag fick jag en minisession ute på en gård nordost om Los Angeles. Det var fausiken det […]

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.