Bookbeat -ett bibliotek i fickan

6 years ago

Det här är ett kommersiellt samarbete med BookBeat

Jag var länge en konservativ läsare som helst av allt läste fysiska böcker, men det som Kindeln och ljudboksappen tillförde var den magiska känslan av att ha ett helt bibliotek i fickan. Jag blir alldeles pirrig i magen av att veta att boken jag vill läsa ligger bara ett par små fingertryck ifrån mig. Eller kanske lika mycket boken jag inte ens visste att jag ville läsa och som jag hittade i mitt fickbibliotek. En självklar samarbetspartner till den här bloggen är BookBeat som jag verkligen tycker att ni ska testa. Med koden Peppefi (Finland) och Peppese (Sverige) får ni en månad av gratis ljudböcker. Bara att registrera er och frossa i litteratur. No strings attached! Här finns för övrigt också min bok "Livet & Patriarkatet" i e-boksformat. Det går för övrigt att ladda ner böcker ifall du kommer att befinna dig på platser utan wifi, som flygresor eller öknen till exempel. Trots att böckerna är flera timmar långa tar de överraskande lite plats på telefonen. Sedan Karin Jihde och jag började göra Mellan raderna-podden har jag konsumerat ungefär en bok i veckan. Jag har noterat att jag blir glad och lugn i kroppen av att läsa och lyssna och prata om böcker. Speciellt eftersom jag annars tillbringar så mycket tid på Twitter och Instagram. Jag brukar läsa i badet och lyssna på ljudböcker när jag springer, kör bil, nattar barn och lagar mat. Vet du inte vilka böcker du ska välja tycker jag att du ska lyssna på Mellan raderna, i snart 100 avsnitt har vi diskuterat över 250 böcker. Här kommer några rekommendationer som såklart finns på BookBeat: "Finna sig" av Agnes Lidbeck,  "Swing Time" av Zadie Smith, "Exit väst" av Mohsin Hamid, "Stanna hos mig" Ayobami Adebayo, "Gul utanpå" av Patrik Lundberg och "Vända hem" av Yaa Gyasi. De här är jag själv sugen på att lyssna på: "Bara ett barn" av, Malin Persson Giolito. Efter "Störst av allt" behöver Persson Giolito inte säga så mycket om sin nästa bok. Kastar mig ändå över den. "Ett jävla skolsken, En biografi om Ester Blenda Nordström" av Fatima Bremmer. Vinnare av Augustpriset för Årets svenska fackbok 2017. Handlar om den banbrytande journalsiten Ester Blenda Nordström som walraffade innan ordet ens var uppfunnet: hon som piga på en bondgård, hon levde ett halvår med samer i Lapplands piskande snöstormar och reste som tredjeklasspassagerare med fattiga emigranter till Amerika. Hon räddade hela byar från svältdöden under finska inbördeskriget och deltog i en flera år lång expedition till ett farligt vulkanområde i Sibirien. HUR spännande? In med er nu och signa upp ett konto! Visa BookBeat att den här bloggen är en BRA samarbetspartner :)

Emzi · 6 years ago
Kanske jag borde ta och testa den här också. Har ju provat alla andra liknande. :D

Peppe Öhman · 6 years ago
Do it! :)

Jennifer · 6 years ago
Om man har läst de två böckerna Livet efter dig och Arvet efter dig kan jag rekommendera tredje uppföljaren: Still me. Verkar ännu bara finnas som ljudbok på engelska. Men gillar man brittisk engelska är den ganska behaglig ;) Och lätt att komma in i och slukas upp av.

Peppe Öhman · 6 years ago
TACK för bra tips!

Anna · 6 years ago
Menmen, hurudant är utbudet på svenska och engelska böcker i appen om man registrerar sig i Finland? Finns faktiskt böckerna du tipsar om tillgängliga också här? *hoppas*

Peppe Öhman · 6 years ago
Äsch, kollade just finska BookBeat, bara Swing Time, Stanna hos mig och Homegoing fanns där :(

AlandsPetra · 6 years ago
Det är så roligt att ni läser böcker som har annan kontext än vit!!! Gillade också: Vända Hem och stanna hos mig. Till näst Exit Väst! Skulle aldrig ha hittat dessa böcker utan er! Kram å tack!

Peppe Öhman · 6 years ago
KRAM blir så glad över att vi har samma smak! Tror du kommer att gilla Exit väst.

Linda · 6 years ago
Åh, Ester Blenda-boken var f a n t a s t i s k!!! Jag du läst Samtal mellan vänner än?

Peppe Öhman · 6 years ago
LÄNGTAR efter att ta itu med Blenda! Och ja, vi pratade om Samtal med vänner för ca en månad sedan i Mellis. Svinbra skriven, bra dialog, men hade problem med huvudpersonen och SLUTET.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.