Paradiset i malibu

5 years ago

I går åkte vi ut till Malibu för att ta farväl av säsongens sista gäster. Det har varit en intensiv säsong och trots att jag älskar varenda en som besökt oss är det också ganska skönt att återgå till vardagen och få sitt hem tillbaka. När dörren slagit igen lagade vi tacos och åt dem framför en serie i soffan. Vi har nu avslutat Mindhunter och behöver en ny serie. Please help.

Paradise Cove är både underbart och en mardröm för de fågelskräck. Måsarna ligger närmare dinosaurierna än sparvarna, om vi säger så. De är gigantiska och helt orädda för människor. De flyger så nära en att man får göra om sin frisyr efteråt, de snor mat från folks tallrikar och sitter kvar vid bordet medan de äter upp det. Lite som måsarna på Salutorget i Finland. Fast med surfbräden och solblekta fjädrar.


Vi kom, drack en öl, åt en glass, lekte i vattenbrynet, talade om Los Angeles-hänget och sen körde vi tillbaka till Santa Monica och packade ihop gästerna som drog till LAX. Vidar grät en skvätt eftersom det är så sorgligt med farväl och vi talade om hur fint det är att tycka så mycket om någon att man vill gråta när hen åker.

Ja och så här såg jag ut denna lördag i januari. T-shirt Everlande (jag har minst åtta stycken vita t-shirts därifrån), jeansshorts Lindex och gyllene sandaler Birkenstock. Tröjan är den jag fick av Karine. Tydligen kommer den från en liten fabrik i hennes hemstad i Bretagne.

Emma · 5 years ago
Kan rekommendera Smilf, the Unabomber och Godless, de finns på Netflix och HBO. God serietid!

Peppe Öhman · 5 years ago
Tack! Har sett Smilf och ska precis börja på Unabomber! Och NU undersöka Godless, helt obekant. TACK!

Bea · 5 years ago
Tänkte också säga Unabomber, lite samma tema som Mindhunter :-) Och Bron! Gammalt tips men en ny säsong har precis börjat, känns jättekonstigt att se ett avsnitt i veckan. Inflikar också att jag gillar både dina och Majlis OOTD :-)

Peppe Öhman · 5 years ago
Tack! Då får det först bli Unabomber. Magnus vill inte se Bron eller andra nordiska deckarserier, men får väl tvinga honom. Och tack för bekräftelsen på OOTD, känner mig ibland lite töntig.

Bea · 5 years ago
Fast bron måste man ge lite dispans för. Första avsnittena är kanske lite mäh, men SEN! Sjukt välgjorda! (Annars håller jag med Magnus :-)) Och nej! Den känslan hör inte hemma här :-) Tycker det är bra plus att man som bonus blir lite pepp här hemma under dessa helvetesmånader när man verkligen är långt ifrån sol.

Peppe Öhman · 5 years ago
KRAMAR! (och nu får det bli Bron)

Frusnygg · 5 years ago
The Crown har du förstås sett, tycker den är otroligt bra och välgjord. La Mante, fransk spänning av bästa sort. Glacé var inte alls lika bra. Godless, håller med de andra, väldigt bra. Har hört att tyska Dark ska vara bra. Den står på min lista. Föjer Pekka Heino på Instagram, hans tips är alltid i topp!

Peppe Öhman · 5 years ago
Älskar The Crown! Kan knappt hålla mig tills tredje säsongen kommer. Otippat eftersom jag vanligtvis inte gillar kostymdraman. Det var nån annan som också tipsade om La Mante. Språket gör det svårt för mig att få Maggan att kolla på den, men kanske jag får kolla själv. Tack för tips om Heino!

En vecka i Los Angeles - Livet & LA · 5 years ago
[…] nära det du gillar, är det surfing: bo i Venice, Santa Monica eller Malibu. Stand up och musik: West Hollywood. New York-känsla: Downtown osv. Det går givetvis att […]

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.