De 3 bästa finalavsnitten

3 years ago

Ni vet när man följt med en tv-serie i flera år och när den tar slut känns det nästan som om man förlorat en kär vän? För att man ska kunna gå vidare i livet är det viktigt att det sista avsnittet är riktigt bra. Jag skulle ljuga om jag sade att jag inte blev lite fuktig i ögonvrån av finalavsnittet i följande tv-serier:
3. Six feet under. (kuriosa, kollade på ett antal avsnitt på BB medan jag väntade på att Vidar skulle födas)

2. Sons of Anarchy. Magnus och jag samkollade förra eller förrförra året igenom alla säsonger. Mot slutet blev den lite för mörk för min smak, men måste säga att slutet var värdigt och mäktigt.

1. The Shield Såg alla säsonger av den här tv-serien det första året vi bodde i L.A. Älskade att känna igen mig. Om man inte sett dem är den sista scenen inte precis något att hänga i julgranen, men efter att ha slukat alla avsnitt sade den allra sista scenen ALLT.
.
Eller har jag missat nån bra? Påminn mig i så fall.
 
Bild: Hollywoodreporter.

Hanna · 3 years ago
När jag tänker på saken verkar det som om de flesta serier antingen har intetsägande eller dåliga slut. Tyckte dock att Sopranos hade ett häftigt slut. Man satte konstant och spände sig inför att FBI skulle störta in i restaurangen Tony och hans familj satte i, eller att någon skulle ta livet av Tony, men så var det helt enkelt en vanlig familjemiddag. Oväntat. The Leftovers hade ett mycket bra sista avsnitt. SATC hade ett bra och mysigt slut.

Peppe Öhman · 3 years ago
Håller med om Sopranos. SÅ BBRA!!

linnea p. · 3 years ago
Vi tittar på Six Feet Under här hos oss nu, har två avsnitt kvar. Jag har sett den flera gånger förr (älskar den) men Alfred har inte och han vet inte vad som väntar honom!! Han har märkligt nog lyckats undvika spoilers om den men jag har förvarnat om att there will be böl. Slutscenen i The Sopranos pratar ju folk så väldigt gott om men jag har sett serien så ytterst fragmentariskt att jag inte själv kan uttala mig. Verkar dock lovande!

Peppe Öhman · 3 years ago
Lyckans Alfred. Älskar den serien! När Vidar skulle födas såg jag också om avsnitten. Så magisk serie och DET SISTA AVSNITTET! Och bra att du sa Sopranos, tycker att den avslutningen var genial! Så bra. Faktiskt mycket bättre än tex. SoA inser jag nu.

Ennet · 3 years ago
Sista avsnittet av Big little lies, vilken katharsis och vilken sjukt bra serie!

Linda · 3 years ago
Filmtips som tack för alla dina bra serietips:, Call me by your name. Jeeeezus.

Peppe Öhman · 3 years ago
Tack! Har hört bara gott om den. Nu fick du mig att verkligen ta tag i det och faktiskt också gå och se den.

AlandsPetra · 3 years ago
Downton Abbey och Skam....de var båda så underbara serier att det va riktigt ledsamt att se sista avsnittet. E glad att jag har någon säsong kvar av Call the midwife - som förövrigt borde klara Bechdel testet galant!

Peppe Öhman · 3 years ago
Har faktiskt inte sett den sista sängen av DA, men SKAM. SÅ FIN och så bitterljuv.

Lisa · 3 years ago
Slutscenen i The Shield var och är outstanding. De sista två avsnitten var sjukt bra, inte illa pinkat efter sju säsonger, det är verkligen en oförtjänt bortglömd serie.

Peppe Öhman · 3 years ago
Ja, alltså vilka välbehagsrysningar jag får bara av att tänka tillbaka på den serien. Ett så PERFEKT slut.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.