Tips för att bli smartare och kreaktivare

3 years ago

Har som sagt gett mig själv ledigt hela julhelgen och inser nu hur gott det gör för inte bara mitt psyke, utan också för min kreativitet. Att bara nöjesläsa böcker, spela sällskapsspel med familjen, kolla på HBO på kvällarna och springa lite mellan chokladen har fått mig att må så innerligt bra OCH att skriva ner en massa manusidéer. Nu fattar jag ju att en idé är värd närapå noll tills den är utförd. Eller snarare att alla har idéer, men inte alla genomför dem. MEN det känns så bra när hjärnan utforskar nya territorium istället för att bara leverera under piskan. Sensmoralen i den här historien är att man blir smartare av att vila ibland och att uppfattningen om att den som jobbar mest också har högst status måste slopas. Jag lyssnade för övrigt på en podd i natt (minns inte vilken, men det kan ha varit Freakonomics) som handlade om status och jobb, enligt dem är det jättefint att jobba mycket i USA, men i till exempel Italien är det hög status att ha så mycket pengar att man kan ta det launa.

 
I dag tog vi min mamma och barnen med oss och åkte till en av mina favoritstränder, Matador Beach, ute i Malibu. Det tar ca 40 minuter att köra längs med PCH norrut från oss, sen är det bara att parkera och promenera ner för den ganska branta backen till stranden.

Det har varit ganska svalt i luften de senaste dagarna, men nu kom värmen tillbaka och vi loungade i nästan två timmar på stranden. Eller så mycket man nu kan lounga med en ettåring. Majlis var besatt av att ge sin ner i vågorna.

Senast vi var här pågick nån slags halvseriös modellfotografering, den här gången fick vi bevittna en vigsel. Fulare ställe att gifta sig på finns det.

På väg tillbaka hade vi tänkt stanna vid Malibu Pier för att äta en sen lunch där, men det hade tydligen resten av Los Angeles också göra så vi susade förbi och landade på kvarterskrogen Art’s Table som dessutom hade happy hour. TIPS: massor av restauranger har happy hour i några timmar varje eftermiddag. Allt från ostron för en dollar styck till smaskig plickplock-mat och vin.

Ulrika · 3 years ago
tror stenhårt på det där att bli helt ledig då och då just för idéskapande (eller liksom idéfångande? som att idéerna snurrar runt i huvudet men man annars inte får fatt dem). även om man är kapabel att lägga all tid som krävs för att förverkliga en idé vill man ju gärna ha en idé man går igång på och tror på innan man kör igång att sitta tusen timmar och skriva på den. tycker det är lättare att få den där magkänsleförälskelsen i idén om den kommit när man var ledig också, man har tid att känna på den

Peppe Öhman · 3 years ago
Precis som du skriver är det. Att man måste tro och gilla sin idé, inte bara mangla fram dem. Kram

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.