Hur man skriver bra blogg och vänskapslistan

3 years ago

Nio till fem-Sandra skrev ett inlägg med 2017’s mest lästa inlägg. Bra lista, bra innehåll Sandra har på bloggen. Det är ingen slump att hon är en av Sveriges största. En proffsig och genuin mix av känslor blandat med läsarnyttigt innehåll som, tips, bokrecensioner, resor, mat, tv-serier, mode, estetiskt snygg vardag, analyser och tankar. Som ett riktigt bra magasin. Tror att en riktigt bra blogg är både inåt- och utåtvänd. Handlar om bloggaren, men ger samtidigt tips och tankar åt läsaren.
Norpade den här listan om vänskap av henne:


Hur är dina egenskaper som vän?

Jag är lugn och trygg. Jag försöker vara en vän som ställer frågor och verkligen lyssnar på svaren. Jag anstränger mig för att inte genast komma med en lösning, utan förstå att jag ibland bara ska lyssna. Vet inte om jag alltid lyckas, men drömmen är att jag är en sådan vän. Tror att jag har lite olika roller i olika vänskapskonstellationer, men är ofta den som styr upp. Jag har aldrig haft ett tight tjejgäng eller bara en på gränsen till siamesisk bästis, utan lever alltid med flera olika kompisgrupper med en handfull riktigt nära vänner. Önskar att jag var en sån som skickade presenter och brev till folk oftare.

 

Sämst som vän?

Jag är dålig på att dölja mina känslor. Tycker jag att något är tråkigt kämpar jag med att inte visa det, men misslyckas nästan alltid. Nu slår det mig, kanske det är JAG som har den där passivt aggressiva egenskapen jag inte gillar i andra och beskriver senare i det här inlägget. USCH!

Vad stör sig dina vänner på med dig?
Kanske att jag blir så jävla trött tidigt på kvällarna. Önskar att jag kunde festa tills solen går upp, men PALLAR INTE DET!

Återkommande vänproblem?
Inga såna.


Typiskt för dig som vän?

Är en ja-sägare! Med på det mesta. Skickar hur mår du-textare.

När blir du sur?

Jag blir aldrig sur på vänner. Ibland slås jag av en hemsk tanke om att det är JAG som är en känslokall psykopat som helt enkelt inte bryr mig tillräckligt för att bli sur. Jag är nämligen väldigt dålig på att tolka in att någon inte gillar mig eller fryser ut mig eller snackar skit om mig. Jag glömmer också blixtsnabbt bort oförätter. Hoppas ändå på att det inte är jag som är sociopat, utan att det snarare handlar om att jag har så fina vänner nära mig att de aldrig gör mig illa. Det kan också handla om att jag är lyckligt lottad i och med att jag aldrig känner mig ensam, har alltid vänner som kan backa upp mig. Däremot kan jag tycka att det är väldigt tröttsamt med folk som passivt aggressivt signalerar att man gjort något fel, men är för fega för att konfrontera en.

Tråkigast med dina vänner?
Att så många av dem bor så långt bort. Däremot är det magiskt att träffa dem på sommaren i Helsingfors och Stockholm. Drömmer om att ordna en riktigt stor fest 2019 när Magnus och jag varit gifta i tio år.


Önskeegenskap som vän?
Inbjudande, initiativtagande, smart, verbal, rolig, stöttande, varm, intresserad och engagerad. Drömma kan man ju alltid.


Värsta sortens vän?

Person som bara är intresserad av sig själv, som alltid är ute efter en tjänst och som gör ens vänskapsrelation till en tävling om vem som är mest lyckad som människa.


Bästa sortens vän?
Som fattar utan att jag ska vara tvungen att förklara så mycket. Som är enkel att umgås med och som alltid är rak. Tror strakt på lika barn leka bäst, men lika behöver inte vara det man först fastnar vid. Ibland ligger likheterna på djupet.


Gemensamma drag för mina närmsta vänner?

Har så många olika sorters vänner, men ett gemensamt drag är att de är väldigt generösa och varma. Är väldigt tacksam över att det trillar in nya vänner då och då. En ynnest att lära känna människor och dessutom tycka jättemycket om dem.

Basse · 3 years ago
<3 <3 <3 <3 <3 <3

Peppe Öhman · 3 years ago
Hjärta hjärta hjärta

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.