Bästa hundkostymen på halloween

5 years ago

Här kommer ett önskeinlägg: Halloween! Folk tar ju sannerlogen Halloween på allvar här i USA. Först några trender: Förra året var Ghostbusters väldigt stort, men i år såg en bara nån enstaka spökfångare. Däremot var astronaut, Harry Potter och Wonderwoman populära. Och såklart utklädda hundar. Övarraskande nog bara en Donald Trump.

Vidde hade klätt ut sig till Bendy the Inc Machine. Magnus och jag trodde att det var en supernischad Youtube-karaktär som ingen skulle fatta, men när vi var ute och tiggde godis var det en massa människor som ropade “Bendy! Cool outfit!”. Där ser man, det är vi som har noll koll.

Ett av de första husen vi stannade vi på vår gata bjöd inte bara på godis, utan också på en t-rex-hund. Ser ni hur stolt den är. En så mäktig blick. I salute you t-dog.

Vi fortsatte upp längs med Montana Avenue, träffade hundar, roliga och hemska utklädnader, bekanta och hade det ganska mysigt. Det är äntligen lite svalare här nu. Trodde aldrig jag skulle tröttna på värme, men 18 och krisp är mer än okej.

North of Montana, i de riktigt rika kvarteren, hade folk som vanligt got all in och byggt om sina hus till spökhus. De bjussade också på riktigt bra godis. Vid ett hus stod jag och beundrade en spökbil då en inhyrd skådespelare hoppade fram och skrek BU!

På Montana, vår gata alltså, hade en av fastighetsförmedlarna bytt ut alla hus i sitt skyltfönster mot spökslott och skrivit blodiga beskrivningar av dem. En sån hängivenhet till Halloween imponerar stort på mig.

När solen gått ner promenerade vi hem och på alla restauranger satt folk i Halloweenkostymer och åt middag.

Bea · 5 years ago
Åh, vill fira Halloween i USA! :-) Tack för inlägget!

Peppe Öhman · 5 years ago
Du får lov att komma hit nästa år.

Koko · 5 years ago
Fantastiskt. Jag diggar less is a bore. Gillade speciellt hunden som nosar på zombiens hand och den äldre kvinnan i peruk.

Peppe Öhman · 5 years ago
JA! Kvinnan är Mimi, en fantastisk historia som också finns som film: http://www.latimes.com/local/california/la-me-queen-mimi-20160513-story.html

Koko · 5 years ago
Så fascinerande. Ett sånt land. Där finns liksom allt.

Peppe Öhman · 5 years ago
Verkligen!

Koko · 5 years ago
Och Robin Hood-hunden förstås! Jag har förstås inte någon aning om vem Bendy är, men kul att det finns folk som vet. Det är som med cosplay - de som förstår, förstår :-)

Annika · 5 years ago
Wow! Vilken grej! Var förresten tvungen att googla Bendy the Inc Machine pga också noll koll.

Peppe Öhman · 5 years ago
Skönt att det inte bara är Maggan och jag som inte har koll.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.