Föraktet mot de intellektuella

5 years ago

I fredags satt vi på en takterrass och drack vin med några av föräldrarna på Vidars skola. Efter en diskussion om demokrati, rasism, utbildning och vilka ord det är okej att använda började jag för första gången på fyra år tvivla på om det är just här våra barn ska växa upp. Nu är såklart några personer inte representativa för ett helt folk (och en del av dem var faktiskt européer). Och jag påstår inte att konsumtionen av vin hjälpte sällskapet att förstå varandra bättre, men jag kände mig ändå illa till mods när jag promenerade två kvarter hem.
I dag på väg upp till stallet lyssnade jag på ett avsnitt av On the Media (tack du som tidigare i år tipsade om den, en stortfavorit!). Avsnittet handlade lämpligt nog om förakt gentemot akademiker och intellektuellt tänkande och om hur “det sunda förnuftet” används i motsatsförhållande till att vara påläst och analytisk och om hur intellektuell på många håll är en skällsord. Bra avsnitt, lyssna vettja!

AlandsPetra · 5 years ago
Gårdagens SE demonstration utanför en skola igår övergick allt sunt i detta land också! Så vet inte vart man ska börja bege sig för att slippa denna rasism! Jag har inte klarat av att berätta det åt min man för det är så kränkande att jag hellre låter bli och hoppas att det inte lyfts upp i de engelska YLE nyheterna.

Peppe Öhman · 5 years ago
Ja usch! HUR ska man råda bot på dem? Vill inte leva u en värld med så mycket hat. Blir så illa till mods.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.