Maggie i olika svenska tv-program

7 years ago

Eftersom det här är min blogg handlar det inte så mycket om vad Maggie egentligen jobbar med, men eftersom han gjorde en så rolig rapportering om Oscars för Nyhetsmorgon att Filip & Fredrik tog upp det i Breaking news tänkte jag att det kunde vara dags för en pytteliten presentation. Magnus jobbar som producent för några stora podcaster, ibland är han inslagsproducent för olika tv-produktioner, på sommaren är han redaktör för Nyhetsmorgon och så gör han en del andra smågrejer för radio och tv mellan det. Här är en enkel resumé. Det bästa med hans jobb är ändå att det tangerar mitt på så vis att vi ibland kan hjälpa varandra och alltid diskutera uppdrag, komma med förslag på vinklar, läsa igenom varandras texter osv. Det leder visserligen till att vi pratar om våra jobb ganska ofta, men eftersom vi både (okej mest jag) är så intresserade av media och samhälle finns det ingen tydlig gräns mellan intresse och arbete. Ni som lever med en annan vuxen, jobbar ni inom samma bransch som hen och pratar ni mycket jobb? Är det bra eller dåligt? Eller båda två.

Basse · 7 years ago
Jag blir alltid glad när han är rakad!

Peppe Öhman · 7 years ago
jag vet. vi har så olika smak i kroppsbehåring.

Basse · 7 years ago
I want my män slätrakade och fräscha!

Hanna · 7 years ago
Jag jobbar som forskare och min man som lärare inom samma ämne. Det betyder alltså att vi diskuterar mycket jobb och hjälper varandra med korrekturläsning m.m. Det känns också som ett stort plus att vi är i olika branscher så att vi inte konkurrerar med varandra. En sak jag undrar om er då ni båda är frilansare är om det aldrig blir konflikter över arbete då t.ex. era tidtabeller krockar eller barnen är sjuka. Hur löser ni såna situationer?

Peppe Öhman · 7 years ago
Hittills har vi haft tur med barn som aldrig är sjuka. Och faktiskt lyckas pricka in våra tidtabeller så att de inte krockar med varandra. Tur är det eftersom vi inte har någon barnvakt.

Cecilia · 7 years ago
Vi jobbar ju typ i samma bransch, och periodvis pratar vi väldigt mycket jobb. Så lätt hänt när man har ett roligt arbete som är superengagerande. Fast när vi är lediga längre perioder brukar vi bestämma att vi INTE får prata jobb. Å andra sidan är vi ju mer eller mindre omgivna av böcker hela tiden, så svårt att låta bli. Levde länge med en man i helt annan bransch, undrar lite nu efteråt vad vi egentligen pratade om ...

Peppe Öhman · 7 years ago
Ni lever ju drömmen! Plus en bransch som man gärna pratar om också utan att jobba i den.

Ennet · 7 years ago
Vi jobbar inom helt skillda brancher men min man brukar ha helt suveräna inputs och synvinklar när jag kör fast eller idéar gällande mitt jobb.Tyvärr tror jag inte jag kan ge samma tillbaka gällande hans jobb,men försöker peppa och stödja desto mer.

Peppe Öhman · 7 years ago
Ibland kanske det ÄR bra att någon helt utifrån kommer med helt nya perspektiv.

Johanna · 7 years ago
Jag och min sambo jobbar i olika branscher (jag journalist/redaktör, han gymnasielärare i svenska som andraspråk som framför allt har ensamkommande flyktingar som elever). Jag tycker dock att våra fält tangerar varandra väldigt mycket och vi är väldigt insatta i varandras jobb och vardag. Jag får supermycket bra input av Axel, även om sånt som inte alls är hans sfär yrkesmässigt. Det är härligt! Skulle kännas konstigt om han var helt oinsatt i vad jag gör åtta timmar om dagen. Och ibland korsas vägarna väldigt konkret: som exempelvis om jag ska skriva om flyktingfrågan och han kan berätta om situationen för alla elever som han träffar varje dag.

Peppe Öhman · 7 years ago
Ja men ni verkar ju tangera varandra perfekt. Ett riktigt dreamteam.

Johanna · 7 years ago
Vi jobbar i samma bransch och sysslar med forskning båda två. Han ligger lite före och disputerade i somras och jag är doktorand. Eftersom vi båda sysslar med samhällsfrågor, makt och politik så blir det extremt mycket jobbsnack eftersom det engagerar oss båda. Tycker det är toppen, vi läser och ger input på varandras texter (skönt att han någon man litar på som läser första skam-utkastet), diskuterar undervisning och bollar problem och forskningsidéer. Också skönt att ha en som man vet alltid är på ens sida då denna värld stundtals kan vara lite hård och ensam.

Elsa · 7 years ago
Vi har samma yrke och pratar om jobb ca 85 % av tiden. 10 % om barn och logistik, 5 % film och musik. Planerar dessutom att jobba ihop i framtiden. Låter kanske galet men det känns bara som en tillgång!

Peppe Öhman · 7 years ago
I min värld låter det ultimat!

Annika · 7 years ago
Kul att läsa lite mer om vad Magnus gör! Vi är i HELT olika branscher! Oscar jobbar som UX-designer på en webbyrå och jag jobbar som föreningsutvecklare på en ideell organisation... Men vi pratar en del jobb ändå, mest kanske jag kommer med input om hans än tvärtom. Förutsättningarna för svenskt föreningsliv är rätt främmande för en person från Sydamerika utan större erfarenhet från civilsamhället... Men vi har en massa annat gemensamt förutom jobb, som tur är!

Peppe Öhman · 7 years ago
Hur trivs Oscar i Sverige? Tror du att det var svårare för honom att flytta till ditt hemland än vice versa? Kram

Mia · 7 years ago
Vi är lärare båda två, men i olika ämnen och på olika stadier. Ändå jättekul att prata skolvärld och jämföra våra perspektiv! Tror dock det roliga skulle ta slut om vi jobbade för nära, vill inte ha min man som kollega...

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.