Hur man inte ber om ursäkt

7 years ago

Ni har kanske läst att en rasistisk och sexistisk miljonär vid namn Donald Trump vann presidentvalet i USA? Efter valet har det kommit in rapporter om muslimska kvinnor som fått sina slöjor avdragna av Trumpanhängare, om hur pojkar i högstadiet tagit flickor på underlivet och kallat det att "trumpa", om hur en vikarie i en skola berättade att alla mexikanska och centralamerikanska studenter kommer att bli föräldralösa eftersom deras föräldrar kommer att deporteras och så vidare. En chef för en organisation i West Virginia skrev på Facebook: "It will be so refreshing to have classy , beautiful, dignified First Lady back in the White House.I'm tired of seeing a Ape in heels." Hennes kompis, stadens borgmästare, svarade: "Just made my day, Pam" Efter att folk påpekat den vidriga rasismen i det hon skrivit tog Pam bort texten och bad om ursäkt. Eller "bad om ursäkt". För detta är ingen ursäkt: “My comment was not intended to be racist at all,” Whaling said in a statement to The Washington Post. “I was referring to my day being made for change in the White House! I am truly sorry for any hard feeling this may have caused! Those who know me know that I’m not of any way racist! “Again, I would like to apologize for this getting out of hand!” Att säga att man inte alls egentligen menade att uttrycka sig rasistisk och att alla som känner en VET att man inte är rasist (trots att man precis bevisat sig genom att skriva en grovt rasistisk text) betyder ingenting. Det är inte rasisten som har tolkningsföreträdeom Det är heller ingen ursäkt att säga att man är ledsen ifall någon blev ledsen. "Jag ber om ursäkt om någon blev sårad, det var inte meningen att skapa dålig stämning". När man ber om ursäkt ber om om det för att man sagt eller gjort någonting dumt. Man säger att man ångrar sina handlingar. Hur man INTE ber om ursäkt: Man säger att man är ledsen ifall någon blev ledsen och för att ens handlingar ledde till commotion.

Ina · 7 years ago
Man kan ju fråga sig: "How did this horrible disaster happen?"... Vad är demokrati egentligen? Man undrar från lilla Strömfors (som - FAN TA MIG - tillhör jävla Lovisa stad...). Fan ta den Trumpna Smurfen.

Johanna · 7 years ago
Jag blir så ledsen. Och här hemma är jag ledsen på att förslaget om 6+6+6 bemöts med kritik. Argumenten är att männen har så viktiga jobb att de inte kan vara hemma så länge.

Peppe Öhman · 7 years ago
Jag läste också den texten (på Yle eller vad?). Så tydligt vem som är viktigast och vilka sysslor som prioriteras. Blir också galen på att folk tror att staten tar ifrån dem valfriheten. ALLA FÅR GÖRA SOM DE VILL, men vill man att staten ska bekosta det ska det såklart vara en jämställd lösning.

Maria · 7 years ago
Fan vad du är bra som orkar skriva om det. Det är jätteviktigt. Jag orkar ingenting.

Frida · 7 years ago
Jag orkar inte heller, men så kan vi ju inte ha det! I Stockholm har det varit snökaos och således samhällskolaps, detta lyckades några härliga män med mediautrymme få till att det var feministernas fel. Audi avbryter ett samarbete med Kakan Hermansson då ett gäng (män) blivit upprörda över att hon fick representera dem. De ska sälja sina bilar. SD går framåt och har fler anhängare än någonsin. Jag orkar inte heller. Inte just nu.

Peppe Öhman · 7 years ago
Läste om båda. HUR kan man hata feminismen så mycket? Eller det måste ju handla om samma saker som folk som röstade på Donald Trump kände: rädsla för en rörelse som kräver att männen prutar på sina privilegier.

Peppe Öhman · 7 years ago
Vi orkar i omgångar. Tycker att du orkar väldigt ofta. KRAM

Frusnygg · 7 years ago
Jag förstod inte detta först, hur man inte ber om ursäkt. En aning skämmigt, men jag är såå glad nu när jag förstår. Väldigt tacksam för din ögonöppnare.

Peppe Öhman · 7 years ago
Inte alls skämmigt!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.