Mat jag gillar

7 years ago

Tunna äppelskivor på ostmackan. Har ni testat det? Så sjukt gott. Eggs Florentine, alltså pocherade ägg med spenat och hollandaissås. Riktigt  sur lemonad. ELLER frys ner saft av citron i iskuber och antingen bara sug på dem eller häll ner dem i vattenglaset. Tomatsås med röda linser och pasta. Stek linserna och vitlöken i olja, häll sedan på en burk krossade tomater (eller kör färska tomater om ni är ambitiösa), en slurk rödvin och lite svartpeppar. Låt koka upp länge. Servera med parmesan (Magnus) eller mozzarella (jag). Tacos med röra på svarta bönor, guacamole, ost och massor av Tabasco. Red Stripe öl. Ni då? Utökar gärna min repertoar. _mg_0079

Kiri · 7 years ago
Pastan lät sjukt god! Fråga dock, ska linserna vara blötlagda när man lägger dem i stekpannan eller fungerar det med torra....?

Wilhelmina · 7 years ago
Zucchinispagetti som man snabbt fräser upp tillsammans med vitlök, lite färsk ingefära, färsk chili, skivade champinjoner och tärnad ost som tål stekning, typ halloumi. Kan ätas tillsammans med kokt ägg om man vill ha mer protein. Äter det här flera gånger i veckan, tröttnar aldrig!

Frida · 7 years ago
Ja! En behöver inspiration. Just nu sträcker sig min fantasti till fil och mackor med olika sorters mögelost. Och en och annan godis. Kids love it, men jag tror att jag bör utveckla menyn inom ett par dagar.

Frusnygg · 7 years ago
Om det gick skulle jag äta Palak Paneer på indisk restaurang varje dag. Så otroligt gott! Hemma blir det stekt sallad flera gånger i veckan. Gör en sallad, stek den lite så den blir varm. Ingefära, vitlök och chili i pannan. Blanda i quinoa, matvete eller bulgur. Eller, koka gröna linser al dente (inte från burk) och blanda i.

Emm · 7 years ago
Som student var min favoritpastasås: en liten gul lök fräses långsamt och så i med mosad avokado och nåt creme fraiche-aktigt. Salt och peppar och så var det klart! Nu är en snabb lunch havregrynsgröt ...egen företagare;)

Karin · 7 years ago
Grillad broccoli, grillad blomkål. Vänd i lite olivolja och flingsalt. Sjukt gott!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.