Rasister i kommentarsfältet

7 years ago

Jag bloggar ju också på Hufvudstadsbladet och trots att jag brukar tycka att jag är en ganska lugn och avslappnad person får jag verkligen i nerven av att läsa vad folk kommenterar där. Jag har under åren utvecklat en nolltolerans mot idiotier. Eller ibland låter jag nån rasist/sexist slinka igenom kommentarskontrollen bara för att visa andra läsare vilka rasister/sexister det rör sig där ute, men oftast vill jag inte ge dem tillfredställelsen att få se sina egna ord publicerade. Kalla det censur eller åsiktsförtryck, men jag säger: Börja en egen blogg om ni vill sprida er skit. Bajsa inte ner min. Det som irriterar mig ytterligare är att folk är så förbannat fega att de inte vågar stå med eget namn bakom sina åsikter. Jag fattar ju att feghet och rasism/sexism går hand i hand, men om man är så övertygad om att man har rätt i sin inskränkthet borde man väl ändå kunna stå för det? Eller? Och don't get me started on mansplainandet. Skrev lite om det och var sedan tvungen att med en virtuell machete ta mig igenom kommentarerna som FÖRKLARADE hur fel jag hade. Ja, ja i dag var det Labor day, alltså sommarens sista dag. I morgon börjar alla klä sig höstkläder och promenera omkring på stan med pumpkin lattes. Enligt väderleksappen på min iphone ska det bli 26 grader. DSCF6461

Jenn - forever abroad · 7 years ago
Okej du Peppe, kan du skriva om det här ämnet som dykt upp på internet senaste veckan: "frågestrejka" som Hanapee skrivit om: http://blogg.ng.se/hanapee/2016/09/fragestrejk Hur upplever du det? Tankar?

Peppe Öhman · 7 years ago
Ja men jag skrev ju om det här: http://www.jeanetteohman.com/2016/09/01/roligt-att-du-fragade/ :)

Jenn - forever abroad · 7 years ago
Aaaah, se där! Så går det när man läser lite hattigt (alltså inlägg per inlägg och inte skrollar igenom allt på en gång), tack! ;)

ellen · 7 years ago
Bra skriver OCH Beyonce-shorts!

ellen · 7 years ago
"Bra skriver", så ironiskt slarvfel.

Peppe Öhman · 7 years ago
Tack för att du noterade shortsen! (och för komplimang gällande skriveriet)

Koko · 7 years ago
Suck. Skriv om mansplaining och bli mansplainad. Fantastiskt. Det påminner mig det här resonemanget: Påstående: "Kvinnor blir utsatta för näthat primärt av män (inte alla män) om de uttrycker en åsikt." Svar: X antal kommentarer: "Jävla feminazi som förvränger verkligheten och bara skäller på män och det är så Typiskt Feminister och Vad Det Är Synd Om Oss Män som blir kollektivt anklagade".

Koko · 7 years ago
Och så säger folk "men läs inte kommentarerna", men en av poängen med kommentarsfunktionen är att det ska bli ett samtal. Men ett samtal kräver lyhördhet, inte att bara tuta på sina egna åsikter.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.