Hur sverige och finland vinner usa

8 years ago

Om vi bortser från självklarheter som socialskydd, föräldraledighet och strikta vapenlagar finns det två vardagliga aspekter där Finland och Sverige är överlägsna USA: Mejeriprodukter och snygga barnkläder. Vanligtvis är jag ingen storkonsument av mjölk och yoghurt, men när vi hälsar på i Stockholm och Helsingfors frossar jag i yoghurt som INTE är fettfri (ungefär den enda sorten som säljs i USA). IMG_0071 Ja och i barnkläder (och kanske nåt plagg enstaka från Rodebjer, Whyred, BACK, Filippa K eller Dagmar åt mig själv, men det är ett annat inlägg). Hur som: Vidde i följande: Mainio Clothing, Polarn och Pyret, Tao & Friends, Mainio upptill och Polarn & Pyret nedtill, på tunnelbanan Polarn & Pyret t-shirt och Mainio Clothing-hoodie och sist, men mycket snygg: bomberjacka från Mini Rodini. _MG_0282 _MG_0316 _MG_0381 _MG_0419 _MG_0435 _MG_0475

minna lindeb · 8 years ago
Läste din bok. Tack för att du skrivit den. Den är viktig och bra därför att den på ett tillgängligt sätt tar upp kärnfrågor inom jämställdhetsproblematiken.

Peppe Öhman · 8 years ago
Gläder mig mycket att du läst och gillat! Kram

Jenn - forever abroad · 8 years ago
Haha alltså fnissar alltid åt "99% FAT FREE" som står på allt i USA, man ba whyyyy? Detta var mitt moment varför svenska västkusten slår norra Kalifornien: https://www.instagram.com/p/BIIRfrggKVK/?taken-by=jennsandstrom Att bada i havet!!!

Peppe Öhman · 8 years ago
Jag blir GALEN på att de är så besatta av fettfri mat. Känns som 80-talet i Norden. Är för övrigt besviken på att jag badat så extremt lite den här sommaren. Ni verkar ha det härligt :)

Emma · 8 years ago
Storbritannien när jag bodde där hade också mycket fettfri eller nästan fettfri yoghurt. Inte lika extremt som i USA, men just den smaken jag tyckte bäst om (vanilj) var av någon anledning alltid väldigt low-fat. Till saken är att jag är rätt smal och bör få i mig lite fett, så jag brukade köpa vaniljyoghurt och blanda den med grädde varje morgon. Min lilla minirevolution mot hysterin.

Peppe Öhman · 8 years ago
Smart!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.