"den här veckan blir du inkontinent"

4 years ago

Jag drar mig förresten för att ladda ner gravidappar och surfa på “detta händer i gravidvecka XX“. Det ger mig nämligen alltid lite ångest. Inte alls det som handlar om fostret, det är bara gulligt med en gullig liten luden unge i magen, men nog det som handlar om den pregnanta kvinnan. Varje gång jag kastat ett getöga på vad som enligt kalendern ska hända med min kropp möts jag av obehagliga fakta som: “Den här veckan blir du inkontinent” alternativt “får du foglossning, hårlossning, skörbjugg, acne, mjuka leder, ryggskott, sura uppstötningar, halsbränna, dåligt humör eller motsvarande”. Jag inbillar mig att om jag inte läser om allt hemskt som kommer att drabba min kropp kan jag på någon konstig vänster undvika det. Förnekelse har alltid varit mitt starkaste vapen.
En suddig bild som får symbolisera min sinnesstämning när jag vaknade upp alldeles för tidigt i Stockholm i morse.
_MG_0296 

Monica · 4 years ago
Så himla fint. Du, magen, sandalerna. Kram!

Peppe Öhman · 4 years ago
Tack! Och det är faktiskt du som är fin. KRAM

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.