Vad jag talar om med mina vänner

8 years ago

Träffas man i mindre grupp med folk från Norden här i Los Angeles finns det två ämnen som garanterat alltid dyker upp. Först: hur länge man ska bo kvar och sen: den stora jordbävningen. Under det senaste året har den här artikeln från The New YorkerThe Really Big One varit en återkommand referens. Den handlar om hur den riktigt stora jordbävningen kommer att äta upp allt väster om highway 5 (som går från norr till söder längs med hela kusten). Och om den riktigt stora tsunamin som sköljer över allt fram till Arizona. Igår kväll åt vi middag med våra kompisar Johis och Antti och satt i minst två timmar och funderade på olika scenarier för att klara av en lite mindre jordbävning/tsunami. Glasbordet är ett dåligt bord att söka skydd under. Var ska vi träffas om telefonnätet ligger nere? Räcker det med att klättra upp på taket när vågen kommer? Eller ska man köpa dykutrustning och stänga in sig bakom galler som skyddar mot flytande partiklar (t.ex. bilar och telefonstolpar)? Borde man helt enkelt sno en båt och snabbt som attan köra ut på havet? Vattenskoter? Placera en kanot på taket till sitt hus? Eller susa mot Palm Springs i sin bil med vågen i ryggen? Vad ska man ta med sig förutom vatten och extra laddare till telefonen? Och vad händer ifall en zombieapokalyps bryter ut SAMTIDIGT? Detta slutar aldrig vara intressant. Tänker vi stanna här en längre tid är det ofrånkomligt att inte utsättas för en lite större jordbävning.

Basse · 8 years ago
Jag såg en dokumentär om detta, den hette San Andreas av Dwayne Douglas Johnson.

Peppe Öhman · 8 years ago
Vår kompisar såg den som 4D nere i DTLA och tyckte att det blev lite för verklighetstroget när bänkarna började skaka. Själv försökte jag se den på flyget senast, men Magnus avbröt mig och sa att den helt enkelt är FÖR dålig.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.