Hyra en livmoder

6 years ago

Det är måndag och dagen då Magnus och Peppes podcast publiceras! Den här veckan pratar vi om surrogatmödrar, är det etiskt eller bara en form av människohandel? Vi diskuterar budskap som inte når fram utan att paketeras in i ett underhållningsformat, om skillnaden mellan Making a Murderer och American Crimestory och så förklarar Magnu varför “Lappland” är rasistiskt. Hoppas att ni gillar!

Ellinorwo · 6 years ago
Vet ni jag sitter just nu och lyssnar på er podd om surrogatmödraskap. Jag vill gärna hyra en livmoder för att få barn. Och hade jag kunnat få barn så skulle jag gärna hyra ut min mage med. Jag önskar det vore lagligt och att Sverige inte hade gjort det omöjligt att göra från Indien.

Peppe Öhman · 6 years ago
det är ju lätt för oss att sitta och moralisera i podden när vi redan har ett barn och ärligt talat vet jag inte vad som är etiskt rätt i frågan. Blev ganska påverkad av Kajsa Ekis Ekmans bok Varat och varan, men å andra sidan kullkastade en kurs jag tog på USC Ekmans teser kring sexköp. Berätta gärna hur du resonerar.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.