36 timmar i l.a. yao!

6 years ago

Jag har som vanligt blivit mest irriterad på att *folk* inte förstår att kritiken mot de som ropar om att asylsökande kommer hit (alltså Finland och Sverige. Inte hit LA) och våldtar våra kvinnor inte handlar om att det inte skulle finns olika sorters sexuella trakasserier och att olika kulturer, kön och åldersgrupper har olika stor tendens att begå dylika brott. Kritiken handlar om alla dessa snubbar som aldrig förr knystat ett ord i kampen mot sexuella trakasserier plötsligt ställer sig på barrikaderna och ska försvara kvinnorna.
Nåja, det var inte alls det jag skulle skriva om. Tvärtom handlade den här dagen om en traditionell turistdag med Sofia som är här och hälsar på över helgen. Vi började med en promenad längs med stranden. Plockade lite stenar och hoppade efter vågor.

 
 


När vi kom fram till piren tjatade Vidar till sig en hamburgare. Han åt såklart bara pommes frites och drack cola. Maggan fick äta resterna när han plockade upp oss efteråt.

Efter en snabb pitstop hemma bytte vi kläder och åkte på en tur runt stan. Det är mer eller mindre omöjligt att förstå Los Angeles på en dag, mest tycker man att det bara är vägar, bilar och människor. Jag ba: Men när du kommer hit nästa gång så ska vi äta picknick i Echo Park, gå på stan up i WeHo, dricka drinckar på Ace Hotel och Perch, hajka i Franklin Canyon och så vidare.

Efter att vi pekat ut de mysigaste ställena och åt vi en sen lunch på Gracias Madre.


Mätta och belåtna på fruktansvärt god hipster/veganmat körde vi ännu ett varv längs med Hollywood Boulevard för att visa Sofia Chinese Theater och stjärnorna (man behöver inte stanna) och susade sedan hem till Santa Monica.


PS det är Sofia som tagit de flesta bilderna.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.