Reglerna för instagram

9 years ago

En kompis länkade till en superrolig och mycket sträng text på Vouge om Instagramregler. Bryter tydligen själv mot dem varje vecka. Här kommer en sammanfattning för er som inte orkar klicka på länken:

Om du inte är en matbloggare, var aktsam med hur ofta du publicerar mat. Babyn och hundvalpar får alltid många likes, men mata inte på för mycket. Fler än två-tre i veckan blir för mycket. Publicera aldrig cirkeln av fötter (eller händer).



Selfiestickan är bara okej om du är en Kardashian och ifall du inte tränar med Jay Z och Beyonce vill ingen se dina gymbilder. Videoklipp får färre likes än bilder. Femton sekunder är en för lång tid för scrollarna. Just so you know.



Det finns stunder i livet när inget filter behövs, men vanligtvis är Valcenia att rekommendera. Kelvin faller ALLTID bort som alternativ.




Den mycket enkla regeln är hastaggar är max tre stycken och aldrig hashtaggen #blessed annat än i ironiska sammanhang.




Och sist, men inte utan betydelse: 
Publicera aldrig fler än tre bilder om dagen (undantag: Modevecka eller födelsedag). 

Kugge · 9 years ago
Tror jag publicerar bilder liiiite för ofta på mat, men annars tror jag att jag följer reglerna rätt bra (hej favoritfiltret Valencia). High five åt mig alltså. Gällande videoklipp – när jag laddade upp ett klipp på Jon som vevade pasta så blev det väldigt pop. Undantaget som bekräftar regeln?

Lo · 9 years ago
Inte så dumma regler, äcen lm jag inte alltid följer dem. Gillar tex Kelvin. Även med ram.

Linda · 9 years ago
Äh, regler är till för att brytas! Men jag måste medge att jag lägger band på mig ibland, då alltför många vinflasksbilder kan te sig lite konstigt i småbarnsvardagsmixen.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.