Koffeinets inverkan och gemensamma intressen

9 years ago

Köpte ett nytt sorts kaffe förra veckan. Har druckit det hela veckan och vid flera tillfällen påpekat hur gott det är. I dag märkte jag att det är koffeinfritt. Jag ba: "HAH! Jag är alltså inte det minsta beroende av koffein!"

En halvtimme senare kom Maggan in med en kopp vanligt koffeinkaffe från Primo Passo uppe på gatan. Drack upp det och kände energin och glädjen återvända till min kropp. Det KAN ju såklart ha orsakats på min mans generositet, men en liten möjlighet är också att koffein visst påverkar mig.




Nåja, sedan gick vi ner till poolen och gjorde oss av med energin. Vidar har för övrigt blivit ett proffs på att dyka efter grejer på botten av bassängen (ursäkta för vad som kan uppfattas som skryt om eget barn. Det är verkligen fullständigt ointressant och ovidkommande vad folks barn kan och inte kan). Men roligt att hela familjen har ett gemensamt intresse.



sandravaihela · 9 years ago
Kanske det blev en placeboeffekt? Om man TROR man dricker vanligt koffeinrikt kaffe... Synd att det är svårt att köpa koffeinfritt i misstag, åtminstone i Finland, speciellt efter detta inlägg! Annars kunde en ju testa....

FransyskanH · 9 years ago
oh, yes! Vâr espressomaskin gick sönder, vi körde nescafé istället. Efter tio dagars zombieaktivitet insåg vi var problemet lâg (och sâg till att fâ maskinen lagad asap).

Peppe · 9 years ago
Här finns det koffeinfritt överallt. Så mycket att man ibland tar en påse av misstag. Tror för övrigt starkt på placebo.

Peppe · 9 years ago
Hahaha, förlåt att jag skrattar, det är av förståelse. Tur att ni fick maskinen reparerad.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.