Hur man firar bröllopsdag

9 years ago

För sex år sedan i dessa tider hade jag precis fått veta att jag var gravid. Jag skulle också precis gifta mig. Magnus och jag hade blivit ihop ett år tidigare och sen gick allt ganska fort.

Jag friade en söndag i februari (Maggan svarade ungefär: "Eru full, eller?"), vi slängde ihop en bröllopsfest och gjorde mig gravid. Under hela bröllopsfesten tryckte jag tillbaka graviditetspaniken: "HERREGUD! VAD HAR VI GJORT!" 


Vi brydde oss inte så mycket om blomuppsättningar, koordinerade klänningar på brudtärnor eller nyansen av vit på min klänning, men nog om att det skulle finnas bra musik och gott vin på festen. Och att folk skulle hålla tal. Skrattade halft ihjäl mig när våra kompisar höll tal under bröllopsmiddagen.

Magnus och jag höll också ett tal för varandra och beslöt oss för att fira varje bröllopsdag framöver genom middag och ett litet tal. Det gjorde vi igår också. Vi grät en skvätt över den andras ord och skålade sedan i champagne som Diana lämnat åt oss i kylskåpet.

Nu väntar jag misstänksamt på att sjuårskrisen ska slå in och vi ska skilja oss. Har ni känt av nån sån?




Eva · 9 years ago
Grattis!Jag och maken hade verkligen alla odds emot oss i höstas. Det var då 7 år sedan vi träffade varandra och blev tillsammans, vi gifte oss i augusti och så fick vi barn i oktober. Så vi hade liksom tre "kriser" på en gång: sjuårskrisen, gifta sig-krisen och få barn-krisen. Men här är vi fortfarande, man och hustru och det har inte varit någon större dramatik på vägen. Så nej, man måste inte ha en sjuårskris. Eller så var det just det att allt kom på en gång som räddade oss. Mitt i bröllopsplanering och sedan få barn-planering och sedan SHIT VI HAR ETT BARN!!! så hann vi kanske inte ha någon kris utöver den redan pågående krisen. Typ.Anyway, jag hoppas ni har minst 70 år framför er tillsammans!

rockspockmockplock · 9 years ago
Grattis!och nä ingen sjuårskris, men vardagskriser lite då och då. Dock upplever jag att det som regel handlar om att man är trött/hungrig/stressad/under hård press och då kanske inte riktigt fattar att båda gått i försvarsställning snarare än att orka/kunna ta in hur den andra egentligen känner just då.tveksamt om jag vill kalla det för kriser egentligen, men de mörkaste vardagsstunderna iaf.

Peppe · 9 years ago
Jäklar vilken spurt ni drog! Bra jobbat och grattis till allt!

Peppe · 9 years ago
Exakt så. ju mindre sömn och mat, desto större sjuårskris :)

Anonym · 9 years ago
Grattis på bröllopsdagen! Jodå, den började vid sju och knäckte oss vid nio. Men det tror jag knappast ni behöver oroa er över. :) Ni verkar så samspelta och så mycket tid för varann. Vi hade bara ganska dåliga förutsättningar kanske. Vad vet jag. Men det blev bra såhär också.

Peppe · 9 years ago
Tack! Och ja tiden och sömnen är en framgångshemlighet. Och gläder mig att höra att du har det bra.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.