Hudvård och tips

6 years ago

Detta är ett samarbete mellan Livet & LA och Mádara


Hej från Palm Springs! I går sa Maggan att åka till Palm Springs över helgen och bo på Airbnb är vår motsvarighet till sommarstuga. Det är underbart och mycket varmt här.

Men hörni, här kommer ett superbra tips på hudvård. Jag vet inte om det är åldern eller Kalifornien, men på sistone har jag blivit allt mer medveten om vad jag smörjer in mig med. Jag har helt slutat med deodorant och genuint ledsen när en av kvinnorna på TedX berättade hur mycket plastbitar olika scrub-krämer släpper ut i naturen.

Vanligtvis blir det bara kokosolja på kroppen OCH det ekologiska märket Mádara i ansiktet för mig. Det finns alltså inga farliga kemikalier eller kemikalieblandningar i Mádaras produkter. Jag gillar dem genuint  jättemycket. WWF och och Ecocert har dessutom stämplat dem som goda och rena.


Tisdagen den andra juni mellan 00.00 och 23.59 är det 40% rea på ALLA Mádaras produkter. Shoppar man för mer än 50 € är det fri frakt och spenderar man mer än 60€ får man en SOS hudvård av värde 32 € på köpet.


Anonym · 6 years ago
Har också börjat fundera mer på vad jag smörjer på huden och under armhålorna. Ekologiska ansikts-och kroppskrämer finns det ju gott om, värre tycker jag det är med deodoranter. Har provat flera ekologiska deodoranter som jag inte tycker hållit måttet, vill att de ska vara så rena som möjligt och hålla mig fräsch :) Just nu använder jag en från Vichy som åtminstone är aluminium- och parabenfri. Min fråga till dig är hur du löser problemet med svettlukt om du inte använder deodorant? Eller kanske du är lyckligt lottad och inte luktar svett? Teach me! :)

Peppe · 6 years ago
Jag använder nästan aldrig deodorant och hoppas på att folk ska påpeka om jag luktar äckligt. Har också testat kokosolja och bikarbonat. :)

Anonym · 6 years ago
Måndag första juni eller tisdag andra? Gillar Madaras produkter, planerar shopping!

Peppe · 6 years ago
Tisdagen 2.6! Sorry!

Koko · 6 years ago
Är Mádaras produkter inte ganska parfymerade? Jag testade en massa ekologiska hudkrämer häromdagen och blev mera och mera frustrerad över hur starkt de doftar. Inte illa, men för starkt. Jag klarar inte av parfym i ansiktet :-( Det slutade faktiskt med att jag köpte kallpressad jojobaolja, är försiktigt positiv. Om inte kokosolja är en hit (jag känner mig alltid som en förrymd Bounty av kokosolja) så kan jag rekommendera Speicks deostick (finns på Ruohonjuuri). Luktar skog - nice.

Anonym · 6 years ago
Peppe, och övriga människor som läser kommentarer, help a newbie out!Jag har just gett mig in på att försöka använda kokosolja som hudvårdsprodukt, men känner att jag blir så himla, surprise, surprise, oljig. Det känns som att jag kommer lämna fettfläckar efter mig vad jag än gör. Så, hur gör ni för att undvika det? Är det bara att använda så tunt lager som möjligt, eller torkar ni bort överflödig olja efter ett tag? Finns det bättre och sämre sätt att smörja in sig på? Tips och råd mottages med tacksamhet!//elin

Peppe · 6 years ago
Jag har inte tänkt på att det skulle vara parfymerade. Tycker de funkar bra på mig. Men fattar vad du menar. Obehagligt att gå omkring och själv tycka att man luktar konstigt.Själv älskar jag bounty.

Peppe · 6 years ago
sitter faktiskt just nu nyduschad och väntar på att oljan ska suga in. För mig funkar det inte att ha olja i ansiktet på dagen eftersom den är så ja, oljig. Men kroppen och ansiktet på natten får kokosolja. Ganska tunt lager.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.