Kreativa miljöer och avundsjuka

6 years ago

Visst skrev jag om att jag satt och skrev med några kompisar på ett hotell i närheten. Det funkar tydligen bra bra mig. Inte bara själva skrivandet, utan också att ibland avbryta och förklara något. Bara att vara tvungen att formulera det jag håller på med brukar hjälpa mig att komma vidare. Jag lånade också en bok i manusskrivning av min kompis Malin. Att få tips på hur man skapar en karaktär, bygger upp spänning, biroller och dramaturgisk kurva. Jag har ju aldrig egentligen lärt mig hur man skriver romaner och tycker att det är så faukisens intressant att det finns klara riktlinjer i hur man bygger upp ett manus, vare sig det handlar om film eller en bok.

Säga vad man vill om Los Angeles (och oftast vill man tydligen i den här bloggen säga bra saker), men det råder en kreativ och inspirerande atmosfär här. Folk vågar göra saker och ibland går det till och med vägen.

Det är sällan jag känner avundsjuka eller missunnsamhet här, när det går bra för folk omkring en känns det snarare som kreativiteten, inspirationen och framgången skulle smitta av sig. Ja och så ÄR det roligt när ens vänner vågar försöka och lyckas. Jag länkade till en Helsingin Sanomat-artikel om avundsjuka för några dagar sedan. Där stod bland annat att man sällan ser alla uppoffringar och misslyckanden en till synes lyckad person genomlevt. Man ser bara framgången och avundas den. Här grundar kompisar nya företag, pitchar TV-program, skriver böcker och försöker sig på långfilm. 

Jag tycker att det är så roligt att Cecilia gör fruktansvärt snygga skor och ska så fort det rinner in lite mer slantar på mitt konto (och jag blir bjuden på fest) införskaffa dessa:PS Om man verkligen måste peta fram dåliga sidor med den här staden är att det är värsta drömstaden så länge allt går bra, men blir man sjuk eller får andra problem är det en ganska hård plats. Och så är det kanske samma sak med framgång och avundsjuka, så länge man inte har för många misslyckanden färskt bagage är det väl lättare att mota avundsjukan i grind.


Ja och så händer det förresten roliga bloggrelaterade saker på söndagen.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.