This is finland

7 years ago

Hoppas att ni har haft en fin jul. Jag har glidit omkring i yllesockor, badat bastu, gjort en nakensnöängel för att imponera på Magnus (jag ba: “this is Finland” och kastade mig ut i snön), spelat spel med Pyret och Miika, sovit dagssömn, ätit varannan timme och konstaterat att trots skönheten är vintern inget för mig.

Jag har också upprepat i det oändliga: “Vänner är viktigare än saker” när girigheten slagit klorna i mitt barn. Vilka monster vi föräldrar skapar då vi förväxlar kärlek med julklappar och överöser barnen med presenter. Och med “vi föräldrar
” menar jag givetvis Maggan och mig själv.


Men på det stora hela har vi fyllt två dagar med bara bra saker. Pyret och Miika har ett så mysigt julehem. Ett sånt skulle Maggie och jag aldrig kunna skapa. Eller kanske Maggie. 

På tal om hem så finner jag numera ett lugn i att vara mobil. Vi tar bara med oss varsin kappsäck med kläder till Los Angeles. Innan vi senast flyttade tyckte jag att vi sålde så himla mycket grejer, men nu när jag ser på lådorna i min mammas källare får jag bara lätt ångest av alla grejer vi har. 

Nåja, det är lätt att vara självvald (alltså självgod)  minimalist. Alla kan ju inte precis välja var de vill bo och hur mycket saker de vill ha/inte ha.


Nu ska vi äta juldagsmiddag med mamma och sen spela spel, dricka vin och äta choko med Pyret och Miika tills det blir dålig stämning på grund av att nån fuskar. “Inte kan reglerna“.Frida Svensson · 7 years ago
jag piper in för att önska dig en god fortsättning!

Peppe · 7 years ago
God fortsättning och kram på dig!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.