Resemotståndet

7 years ago

Vill inte sjåpa mig inför er, men det brinner pyttelite i knutarna inför emigrationen. Därför usel uppdatering av bloggen. Eller nu överdrev jag, det pågår ingen stress, men nog en massa kärleksfulla människor som vi vill träffa innan vi åker. Och givetvis hästar att rida i sagolikt vinterlandskap.

Känner ni också ett stort motstånd varje gång ni ska resa? Vare sig det handlar om att flyga över till Stockholm eller emigrera till Amerika. Varje gång jag ska bege mig iväg känner jag att jag bara vill stanna hemma, ligga i min säng och kolla på Netflix. Nånstans på flygplatsen vänder det och jag kan se framemot äventyret igen.


rockpaperscissorlizardspock · 7 years ago
ungefär nu, när det är sju dagar kvar (jättemycket tid kvar för att packa och flyttstäda ju ) tills planet går så börjar jag tycka att det är oerhört mycket viktigare att måla tånaglarna än att tömma skåp. Jag vill mest vara framme, öppna dörren för IKEA-personalen som kånkar in vårt nya bohag, börja bo in mig och få mitt himla kontor någon gång.

Frida Svensson · 7 years ago
jag får alltid så jädra resfeber. Nästan på gränsen till lite ångest. usch, att resa. så jävla jobbigt innan men så härligt när man är där! =)

Peppe · 7 years ago
Hög igenkänning! Vi drar på tisdagen och mina naglar är nylackade.

Peppe · 7 years ago
Exakt så.

egoistiska egon · 7 years ago
Ja! Är exakt samma. Fyfan vad jag typ vill sortera foton istället för att packa och fixa. Usch. I taxin på väg till flygplatsen släpper det alltid. Väl genom säkerhetskontrollen så är allt frid och fröjd igen.

Peppe · 7 years ago
Jag är precis mitt i det nu. Vandrar omkring i lägenheten och försöker hitta på andra saker att göra än att packa.

Peppe · 7 years ago
Skönt att inte vara ensam i detta irrationella beteende.

rockpaperscissorlizardspock · 7 years ago
Ok, skriver nu här pga kan inte med att skriva mer på facebook med tanke på att det är himla Norge och inte världens ände vi skall till, tänker att du är en av få som kan förstå just nu - eller inte, det är okej det också såklart.Jag är så sjukt jäkla f.ä.r.d.i.g med det här stället. Jag vill bara dra - NU. Kan tänka mig att slänga det mesta för att slippa bry mig och ba' "tjing"; noll bagage.Hur är det för dig? Tror du att ni någonsin kommer vilja flytta hem igen? Jag börjar allvarligt tänka att sommarstuga känns lagom som Sverigebas men så fort jag nämner det verkar folk tro att jag skämtar. Och förlåt att jag alltid startar diskussioner trots att kutym är, kommentar - svar - tystnad. Jag skyller på att du är så jävla trevlig (och tre glas vin ehem).

Peppe · 7 years ago
Tvärtom är det fruktansvärt roligt med diskussion! Och ja, jag känner samma sak. Dags att ge sig i väg nu. Tror inte vi kommer att landa i Finland efter LA. Jobbmässigt är Stockholm faktiskt det mest realistiska, men man vet ju aldrig vart livet för en.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.