öhman versus tvättmaskinen 1-0

10 years ago

Ni vet de där morgnarna när man står och borstar tänderna samtidigt som man förstrött läser ett gammalt nummer av Nöjesguiden och liksom råkar luta sig mot den hypermoderna tvättmaskinen så barnlåset går på? 

Först ignorerar man problemet. Sedan vill man tvätta, men det går ju inte så man beslutar sig för att vänta ut maskinjäveln. Tvättisen vinner i tålamod och samma kväll är man tvungen att lista ut hur barnlåset tas ur bruk. Först läser man bruksanvisning på papper, sedan googlar man. Vid brist på resultat beslutar man sig åter för att vänta ut jäveln. Det funkar inte nu heller. Man googlar lite till. Svär över att tvättmaskinsingenjörerna tydligen utvecklat sina maskiner exklusivt för personer med Stephen Hawkings intelligens. 

Där sitter man på badrumsgolvet med datorn i famnen och försöker testa förslag man hittar på olika föräldraforum. Den stora pulsådern vid tinningen bultar. Man dricker lite folköl. Sen håller man av misstag in startknappen i fem långa sekunder och den blinkade nyckelsymbolen försvinner. Man försöker spela obrydd, men skriker inombords: Who's your mommy, and what does she do? Sen tvättar man kläder.

Anonym · 10 years ago
Ofta skrivs roliga saker på bloggar, då ler jag, men den här gången skrattade jag med ljud./Freja

Eva Ekholm · 10 years ago
Barnlås är något av det värsta som finns när dom drabbar en själv. Ibland står jag och mannen båda och turvis skruvar på någon kork på någon random flaska med random tvättmedel eller liknande och till sist är det bara rå kraft och en hel hög svordomar som får korken att flyga upp. Den av oss som råkar hålla i flaskan just då brukar bli ganska mallig...

Peppe · 10 years ago
Hahaha, mycket hög igenkänningsfaktor.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.