Svensk och finsk humor

10 years ago

Orsaken till att det inte dykt upp en podd är Magnus döda dator. Sjukt oprofessionellt av alla inblandade, men när vi (datorn) väl kommer på fötter igen blir det en podcast om kinesiska studenter, min korrumperade skola, Disney, PR och journalistik. Eventuellt trafficking också.

Medan ni väntar kanske ni vill kolla på rolig svensk TV? Full Patte på Svt Play hade ju premiär i dag. Annat sevärt är Veep, Broad City, Inside Amy Schumer och High MaintenanceVimeo.

Finns det en kulturell skillnad mellan svensk och finsk humor? Amerikansk (eller är vi så indoktrinerade i den amerikanska kulturen att vi snappar upp de flesta referenserna där?) Bara en liten fråga innan jag dunar in.

Situationsdiktaren · 10 years ago
Aj, ATT det finns. Skillnad menar jag. Tog länge länge innan jag fattade den finska humorn. Och även efter det tog det länge länge innan jag började skratta åt den. Som yngre gillade jag rikssvensk humor, och gör det nog delvis fortfarande, men kan tycka att den är antingen lite för inställsam ibland.

Peppe · 10 years ago
Jag tänker också så. Att humor är kulturellt och nåt som man lär sig.

Anonym · 10 years ago
Googla "Bastuklubben Jarmo" så får du fram några mer eller mindre överdrivna/humoristiska youtube-klipp angående skillnader mellan den svenska och finska kulturen.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.