Jag läser

10 years ago

Det förra inlägget handlade om några av podcasterna jag lyssnar på. I det här inlägget tänkte jag länka till några av texterna jag läst på sistone:

På Svd skriver Sam Sundberg om hur internet styrs av några få jättar (google, facebook, amazon etc). Han testar också om det går att leva utan dessa. Speciellt intressant för mig som läser motsvarande texter på engelska inför min PR föreläsning på torsdagen.

Ann Friedmans pie charts.

En krönika på samma Svd om att dagens köttkonsumtion kommer att vara en av sakerna vi skäms över om femtio år.

Journalism startups aren't a revolution if they're filled with all these white men.

Sex and the brain.

New York Magazine om att åldras i Hollywood.

This is what 80 looks like. Om feministen Gloria Steinem som fyller åttio.

Nina Åkestam förklarar begreppet Principle of Charity.

Och så läser jag naturligtvis fruktansvärt mycket kurslitteratur, men det kan vi prata mer om i podden. Gud vad jag ser fram emot juni då jag ska frossa i skönlitteratur.  

Bjuder på en bild med son i motljus. I dag viskade barnet till mig: "Magnus söndrade dasslocket. INTE SÅ BRA" Jag höll med honom.




Anna · 10 years ago
Hahahaha alltså Vidar

Anonym · 10 years ago
Apropos läsa, var det inte så att livet och barnet snart kom som e-bok? Det börjar bli aktuelt att läsa böker om barn och liv och sådär, och jag är redan trött på flertalet böcker från bibban, där det står "att man bara måste accceptera att det är skillnad på könen och pappan inte är interesserad och mamman är viktigst och bla bla bla". Verkar som du och Magnus har hittat ett mera vettigt sätt.

Peppe · 10 years ago
Roligt att du gillar!

Peppe · 10 years ago
Gud vad glad jag blir av att a) du vägrar att acceptera att den ena föräldern är viktigare än den andra. B) att du vill läsa Livet & barnet. Förlaget lovade att den skulle komma ut som e-bok under våren. Ska genast kolla med dem hur detta framskrider.

Anonym · 10 years ago
Tack! Självklart vill jag läsa - och självklart att båda är lika viktiga! Nu har jag i alla fall klurat ut vad som händer när man är gravid och så får vi ta resten på feelis, för de där böckerna är redan tilbakalämnade. Och förlåt anonymiteten, men det är fortfarande lite hemlis att vi håller på att göra bebis.

Peppe · 10 years ago
Förlaget hälsar att det är på gång. De ska sätta eld i baken på företaget som skapar e-böckerna (fråga mig ej om tekniken, men det är säkert superavancerat). Hör av mig så fort boken är klar. Och GRATTIS förresten!

Emily · 10 years ago
" Steinem composed a list of the good things about starting her ninth decade. A dwindling libido, she theorized, can be a terrific advantage: “The brain cells that used to be obsessed are now free for all kinds of great things.” Ai löv Gloria Steinem! Tycker också om nätlästips, tusen tack!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.