En geografisk genomgång av springrutten

10 years ago

Den vanligaste frågan jag får är: "Peppe, hur ser omgivningarna ut när du är ute och springer i Santa Monica?" Eller det där var en lögn, ingen har någonsin frågat mig detta. Tänkte ändå visa hur det ser ut när jag springer den korta rundan.

Först springer jag ut på gatan och ner mot Palisadparken. I dag lyssnade jag på ett särdeles bra avsnitt av En varg söker sin podd. Ringskog Ferrada Noli och Strömquist analyserar bland annat hipstern och dess white privilige. Rekommenderar varmt.

 Sedan sprang jag söderut mot piren och passerade det här starkt turkosa hotellet. Tänker alltid att Karin skulle uppskatta det. Ungefär här pratade En varg söker sin podd om att livet sällan är som att springa uppför en sommaräng. Och om det är typiskt sjuttiotalister att inte ha Dropbox.


Sen tog jag trapporna ner till stranden och kämpade mig fram genom sanden till vattenbrynet. Mjölksyra i rasbenen och andnöd.

Det var lättare att springa nere på den packade sanden. Jag lunkade ändå fram i lugn takt. Jag kände mig tillräckligt svettig som det var.



Spang hela vägen tillbaka och bytte till Stor & Linda Pira när det var dags att rusa upp för trapporna. Sedan fortsatte mitt liv med tvättstuga, tömmande av diskmaskin och panikläsande inför kvällens föreläsning.

Förresten, den här lilla dialogen fnissade jag högt åt i bilen på väg hem från skolan i går (den är roligast om man läser den högt för någon):

What’s cooler than cool?’ 
You venture: Ice Cold? 
“No.” 
Andre 3000 turns to face you. 
“Betrayal,” he sneers. 
Your heart stops. He knows.

Jill · 10 years ago
Åååh! Det där är drömlänken, helt underbart.

Lisa · 10 years ago
Sprang också igår med samma podd i örat (dock inte alls i sand förbi turkosa hus utan på leriga stigar och läskiga nedlagda hästkapplöpningsbanor). SÅ bra, särskilt biten om white privilege och villa som (kan) skicka sina barn till dagis med trasiga brallor. Älskade.

Minna · 10 years ago
Ah man kan nästan drömma dit sig när man tittar riktigt nära på bilderna :) Mera mera!

Peppe · 10 years ago
Jill: kom hit så drar vi den tillsammans.Lisa: samma här. kände mig lite smartare efter att ha lyssnat på en. Eller åtminstone lite bättre informerad om mina egna privilegier.Minna:

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.