Turistveckan fortsätter

7 years ago

I går anlände Karine och Rasmus till Kalifornien. Ni kanske inte tycker att det är något speciellt, men Karine är extremt flygrädd och trots att hon flyger mycket i sitt jobb är det ingenting hon uppskattar. Karine har till och med svurit på att aldrig flyga över Atlanten. Hon säger att det är alldeles för obehagligt att krascha ner i ett hav.

Typiskt nog stormade så mycket över Paris att alla flyg var inställda precis när Karine och Rasmus skulle boarda. Ett lätt kaos rådde över CDG och om vi säger så här: Karine tog det icke som ett gott tecken. Men efter långa förhandlingar, ett par glas champagne och en ombokning via Dallas (inklusive uppgradering till business class. Händer ALDRIG mig) landade fransmännen på LAX sent på julaftons kväll.

Följande morgon hävdade Karine att jetlag bara är en state of mind och att hon ej tänkte kuvas av den och drog i väg mig till Universal Studios. Fasiken så roligt det var! Vi började med den en timme långa studioturen som åkte genom allt från Bates Motel, Hajen, The Grinch, King Kong som i 3D bråkade med en T-Rex, via Whisteria Lane, genom fejk- New York och War of the Worlds. Sedan åkte vi några åk och avslutade dagen med en show i gamma god Water World-anda.


IMG 5075 from peppe öhman on Vimeo.

PS Jag tycker inte alls att Zlatans uttalande är “fräscht” som annars så smarta Joey på Hbl skrev (ni vet att Zlatan i en intervju sa att priset till en damfotbollsspelare kan vara en cykel med Zlatans autograf på istället för en bil som Anders Svensson som slog rekord i herrlandskamper fick).  Zlatans kommentar är snarare unken och gör att han verkar lite osmart. Jag kan inte hjälpa det, men jag kan inte låta bli att tycka att folk som inte alls har koll på jämställdhet är lite dumma i huvudet. Det är som att vara rasist eller att påstå att klass inte har någon betydelse.

Joey · 7 years ago
Moi Peppe!Jag skrev inte att hans uttalande var fräscht utan att det är fräscht med personer som inte alltid är så politiskt korrekta. En viss skillnad. Vad Zlatan tycker om damfotboll får stå för honom.Joey

cruella · 7 years ago
Joey, nu blev det två fel i stället för ett. "Politiskt korrekt" att ha koll på jämställdhet alltså? Som i att vara ängslig och ofräsch då och inte alls ärligt och djupt hysa dessa åsikter? Att använda uttrycket "politiskt korrekt" så är tyvärr att gå diverse mörkermän och -kvinnors ärenden.

Frida · 7 years ago
Tappade nästan ögonen när jag läste ordet fräscht i samma sammanhang som Zlatans uttalande. Nej, det är inte fräscht att uttala sig Zlatan gjorde, det känns rent av förnedrande. Alla kvinnliga fotbollsspelare kämpar i motvind för att bli accepterade. Det är väl allmänt känt att damfotbollen jämt nedvärderas på ett eller annat sätt. Lästips: http://www.helagotland.se/kronika/jenny_thomasson.aspx?articleid=9257852

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.