Cigaretter, blodflöde och höga klackar

7 years ago

Detta funderade jag på innan jag somnade:

På tal om Vegas så hade alla kvinnor på nattklubbarna skyhöga klackar (och helt likadana kortkorta snortighta klänningar). Ju längre kvällen led desto mer stelbent staplade damerna omkring och jag kom igen att tänka på hur sjukt obekvämt det är med högklackat och hur stark grupptrycket är.

Såg filmen The Wolf of Wall Street och trots att den inte ens nuddade vid Bechdeltestet var jag stormförtjust. Rolig och hemsk och riktigt, riktigt bra. Och Bechdeltestet är ju ingen kvalitetskontroll, snarare en fingervisning om hur få pratande kvinnor det finns på film.

Läste nånstans att det som är mer mänskligt än konsumtion och maniskt samlande på grejer är att göra som alla andra gör. Det fick mig att se lite ljusare på framtiden. Kanske det konsumtionshetsen kan vända och alla plötsligt tycker att det biologiskt naturliga är att ta det lugnt.

Hur sjukt det är tillåtet att röka inomhus på Casinon i Las Vegas? Tänk att man för inte så hemskt länge sen fick göra det i Helsingfors. När jag vaknade igår morse kände jag mer äckel än nostalgi av att lukta askkopp i håret.

Att om man av misstag tappar en rakhyvel, fångar den i luften och låter den skala av en bit av sitt lillfinger kan det blöda i flera dagar. Eller så fort det nuddar vid något.

Mia Forsberg · 7 years ago
Det är nog otroligt hur fort inställningen till inomhusrökandet har ändrat. tycker också det är snuskigt med röklukten dagen efter. (Fast vem tycker nu inte det). Det sistnämnda gäller även om man gör detsamma med en skalkniv.

minna lindeb · 7 years ago
En gång prövade jag högklackade skor. Det var i Stockholm. Jag föll in i en snurrande hylla med stilettklacketiklickande skodon.Det brakade och marken skakade. Efter fallet kom en trappavsats flygande mot mej. Jag föll ner för den också. Med det högklackade surrat vid mina vrister.

Peppe · 7 years ago
Mia: så sant! Under en period duschade jag alltid när jag kom hem efter en utekväll. Hoppas att ditt finger läkt väl!Minna: haha! Minna, du är rolig och poetisk i ett. Sällsynt och fin kombination.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.