Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Tjockis | November 27, 2013 | The Way We Play

Tjockis

9 years ago

Under den nästsista föreläsningen i Entrepreneurship and the New Media pitchade folk sina affärsidéer. Min kollega Marcy pratade om att göra smycken för stora kvinnor. Ett problem jag aldrig tänkt på, men tydligen är många halsband för korta, ringar för små och armband omöjliga att dra över handen.

Drygt 64% av USA:s befolkning är överviktig och samtidigt som många verkar vara sky nakna kroppar har de samtidigt en väldigt avslappnad inställning till övervikt. Marcy är en tjockis och snygg och rolig. Hon jobbar med mode och har sin egen Youtube-kanal och en massa följare på Instagram.

Här tycker jag att det finns en skillnad mellan Norden och USA. Medan jag upplever Norden som väldigt sträng mot att folk ska ha samma slanka kroppsform finns det mer spelutrymme här på Västkusten. Det är inte så farligt om man är stor. Vissa är tjocka, andra smala och de flesta nånstans mittemellan. Nu menar jag naturligtvis inte, att det inte skulle finnas diskriminering i Amerikat. Uppenbarligen är det svårt att få tag på snygga smycken och kläder om man är överviktig, men jag gillar ändå den avslappnade attityden. Och jag tycker att Marcy är en så sjukt bra och inspirerande typ.

Lästips: Julia Skott skrev ju en hel bok och ännu mera blogg om kroppspanik.
Tv-tips: Super Fun Night med Rebel Wilson.

Pamppo · 9 years ago
Åh vilken skön böna! Tack för tipset.

Anonym · 9 years ago
Jag blir förvånad. Visst är det så att det slanka idealet är det enda tillåtna här i Norden, men att det skulle vara snällare klimat kring övervikt på den amerikanska västkusten förvånar mig. Trodde liksom att det var benhårt där, med nolltolerans mot övervikt. Så fel en kan ha, och vad glad en kan bli när en inser att en har det./Freja

Peppe · 9 years ago
Pamppo: tack själv!Freja: jag trodde detasamma! Att det bara finns vältränade yogakvinnor med silikon och putläppar, men tydligen finns det spelutrymme för olika sorters former. Så jäkla roligt!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.