Halloween del ett: pumpa

10 years ago

I söndags åkte vi hem till våra österbottniskt/amerikanska vänner för att karva ur varsin pumpa, rosta fröna och dricka ett glas vin.Vi började med att träffas nånstans på 23 och Wilshire där vi noggrant valde ut varsin pumpa. Har en känsla av att priset på pumpor låg på ungefär 500% jämfört med andra hösthelger.


Det visade sig att man blir mycket filosofisk när man utför fysiskt arbete. Åtminstone ett relativt lätt sådant. Under gröpandets gång pratade vi om det amerikanska skolsystemet, internet och naturligtvis fil och TV. Vi befinner ju oss ett stenkast från Hollywood.


Magnus visade en ovanlig talang för att skapa pumpkonst. Själv var jag usel. Det var på inga sätt en överraskning. Jag är vanligtvis dålig på att skapa fysiska grejer. Tröstar mig med att jag är bra på annat. Kanske.


Slutresultatet ser ni här. Jag tänker inte säga vilken som är min. Men det är den längst till höger.

Tove · 10 years ago
På tal om ingenting - så visste ni att det skrivs såhär om din hubby i senaste Seura-tidningen:Juontaja Magnus Silfvenius Öhmanin karisma riittää kevyesti Suomen virallisen lemmentohtorin titteliin!:)

Peppe · 10 years ago
Närmen VAD ROLIGT! Magnus blev genast på super gott humör. Tack för att du berättade om detta.

Tove · 10 years ago
Jag tänkte genast på er då jag såg det i Seura (det var en kort text på nån sida där deras journalist skriver om tv-program, vill ni läsa hela korta texten så kan jag nog skriva den till er) - att ni får säkert inte Seura dit (hehe) och att er bekantskapskrets kanske inte läser den... Vi får den till jobbet så det här jag läste den... Jag känner ju inte er (eller ja, du och jag gick på SocKom tillsammans, men jag på socpol-linjen), men läser din blogg och följer avundsvärt med er resa - så liksom känner för er :) Uh, nu låter jag som en stalker... :) Men jag tyckte det bara var roligt när du är tillsammans med Dr Luuuuuv!

Peppe · 10 years ago
Om du orkar och hinner får du gärna skriva vad det står i Seura. Magnus blir så himla glad!Och vad roligt att vi är gamla Soch&kom-klasskamrater;! KRAM

Tove · 10 years ago
Voilá :)Syksyn myönteisin tv-uutuus on tässä: Yle Femin uusi Sydänystävät-sarja keskiviikkoiltaisin.Voiko olla mitään sympaattisempaa kuin 65-90-vuotiaat suomenruotsalaiset hakemassa ystävää?Yksi etsii rakastettuaan 50 vuoden takaa, toinen haluaa tutustua eläkeläispiirin mieheen lähemmin.Ikä ei merkitse mitään, kun on kyse sydämen asioista.Juontaja Magnus Silfvenius Öhmanin karisma riittää kevyesti Suomen virallisen lemmentohtorin titteliin! Sohvaperuna viihtyy!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.