Vad har peppe lärt sig?

7 years ago

Det senaste avsnittet av Vad har Peppe lärt sig under veckan som gått är tyvärr lite sent. Eftersom jag hade ett viktigt möte på en bar i går kväll och Maggan somnat när jag kom hem var vi tvungna att spela in avsnitt nummer åtta i morse. Men bättre sent än aldrig. I det här avsnittet talar mycket om skillnaden mellan Generation X och Generation Y. Om hur Friends är en typisk Generation X-serie, medan y-generationens föräldrar inspirerades av The Cosby Show.

Jenny · 7 years ago
Hej! Jätteintressant podcast! Om det där med vilken generation som är efer Y, så har jag hört Z nämnas (vilket vore logiskt), och det finns en artikel om det på wikipedia också (men där citerar de folk som säger att det inte är en etablerad term ännu).Och det där om att folk berättar att de inte läst/sett folks bloggar/böcker/TV-serier, det kan ju också vara ett sätt att informera att de inte känner till innehållet i dem, så om man vill diskutera så vet man i alla fall vad utgångsläget är. Så tror nog att i vissa fall är det info som ges i all välmening (men man kanske märker av situationen om det sägs snällt eller elakt...)h. Jenny

Anna · 7 years ago
Jag vet inte om det här kan anses vara jämförbart, men jag tycker att det här fenomenet med att folk inte har läst blogg/bok/sett program osv. också kan appliceras på oss vanliga dödliga okända människor.Om jag t.ex. berättar om en bok jag läst eller någon ser något handarbete jag gjort är reaktionen oftast "det sku jag också göra om jag sku ha tid". Underförstått jag-är-så-otroligt-busy-och-viktig-så-jag-hinner-inte-med-så-triviala-grejer-som-att-läsa-eller-handarbeta. Dock kan samma person hinna slösurfa/se på tv/läsa tidskrifter i timtal varje dag. Kan folk inte lära sig att ge credits åt andra istället för att förminska dem och förstå att olika människor prioriterar tiden på olika sätt - och inget sätt är bättre än ett annat.-En som läser din blogg och har läst din bok-

Peppe · 7 years ago
Jenny: sant. Folk är kanske mer välmenande än vad man tror. Ibland får jag ändå bara: "Du ska inte tro att du är något" känslan. men det säger väl mer om mig än den andra.Anna: Klart att det kan vara jämförbart! Folk som säger: "Jag har verkligen inte tid att twittra" och man ba: men tydligen har du tid att springa i affärer/sticka/bläddra i Elle hur länge som helst. Och det är helt FINE, så länge man inser att all tid handlar om prioriteringar.Och SÅ ROLIGT att höra att du läst min bok och blogg!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.