Springa, springa

7 years ago

Alla tränar här. Eller går åtminstone omkring i träningskläder. Det är inte alltid samma sak.

Basse sa att Monica Å brukar säga att man blir glad av att jobba med kroppen. Monica har rätt som vanligt. Jag blir rent kemiskt lycklig av att röra på mig. Jag blir också kemiskt lycklig av gott morgonkaffe, dricka fredagsöl, köra bil riktigt fort och andra aktiviteter, men det känns opassande att skriva om sånt här.

I dag, två dagar efter surflektionen, ömmar helt obekanta muskler i min kropp. I går försökte jag mig på en optimistisk tur ner till piren och tillbaka, men det gick så segt att jag nästan skämdes. Det ligger kanske nåt i att man ska låta kroppen vila mellan passen.

Min träning är i ärlighetens namn ganska ensidig. Vanligtvis springer jag bara runt grannskapet, trampar upp och ner för Santa Monica Stairs och gör eventuellt plankan. Ibland står jag på händerna för att visa Magnus att jag kan stå längre än han.

Vet ni sagan om Jack och bönstjälken? De här trapporna fortsätter upp bland molnen. Man belönas visserligen med fin utsikt på toppen, men ens lår skakar ofta av ilska och utmattning. Motiverar mig med att springa upp för dem med argsint och chauvinistisk hiphop i öronen. På tal om det, ni får gärna tipsa mig om era bästa springlistor, jag börjar småningom tröttna på Blurred Lines.

Sandra · 7 years ago
Jag springer till ljudböcker (har svårt att hitta tid till att läsa annars). Inte det bästa alternativet om man vill slå sina tidsrekord, men lyssnar man på nåt riktigt bra kan man springa ganska långt...

Sabrina · 7 years ago
Du är i alla fall ett levande bevis på att gult inte är fult. Mammamia så fräsch du ser ut i träningskläder. Jag ser mest ut som någon som fött sju barn och slutat bry sig.

Peppe · 7 years ago
Sandra: jag har märkt samma sak. När jag springer till podcaster springer jag långsammare, men oftast längre. Försöker variera lite.Sabrina: hahaha! Först: du är vacker som en dag. Sen: fick den här outfitten av Adidas när jag skulle springa Naisten Kymppi. Vet inte om jag spontant skulle ha valt en gul skjorta. men tack för fomplimangen!

Johanna · 7 years ago
Alltså just den låten har jag så svårt efter att jag fattade att låten handlar om att våldta en tjej analt.Speciellt efter att Robin i intervjuer förklarat att det är så kul att dissa tjejer på skämt, då han själv är gift och verkligen inte skulle göra så på riktigt. Eeeh...

Monica · 7 years ago
Mina stunder av visdom är få men stora. Kram vännen!

Sara · 7 years ago
Här är en länk som belyser vad som sjungs i Blurred Lines (som går på repeat på alla radiostationer) http://www.mamamia.com.au/social/robin-thicke-blurred-lines-post/Tack för en bra blogg!

Anonym · 7 years ago
Du ska såklart lyssna på Magic System! Afrikanska hälsningar

Peppe · 7 years ago
Johanna: jag hör dig. Sån vidrig lyrik. Jag blir så rasande att jag springer extrafort (men du har rätt, bara genom att lyssna på låten ger jag honom mitt stöd).Monica: Kram och tack för visdomen.Sara: Tack för länken! Jag måste verkligen sluta lyssna på den. Anonym: mucho gracias! det ska jag naturligtvis göra.

Anna · 7 years ago
Jag har gjort en spring lista som funkar ganska bra på mig. Vissa lite lugnare takt men under dessa låtar kommer jag in i ett slags "hypnotiskt lunkande" som passar bra om man vill försöka springa långt. Hoppas det går att öppna denna link:http://open.spotify.com/user/annpe84/playlist/2lmHWvuPFmufTnkTcbqM9Z

Peppe · 7 years ago
Tusen tack! Den kommer jag att springa till i morgon. Och tänka på dig.

M · 7 years ago
Kolla soFLYparis pa Soundcloud. High Pressure ar min drog just nu. Och I am the Best ar spunky! (Har dem listade pa min Soundcloud sida.)

Johanna · 7 years ago
Ja, jag tipsar också om några av mina favvo springlåtar med tanke på att jag bidrog till att förstöra en låt för dig :-)Mina tips är;Le Youth - CoolMajor Lazer - Get Free (Bonde Do Role Remix)Madonna - She's not youDirty Vegas - Little White DovesOch som bonus, min låt som får mig att springa riktigt aggressivt är Foo Fighters med The Pretender.

Jooles · 7 years ago
Wow... Blurred lines... Gillade melodin, men bort bort från min playlist. NU.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.