Poddar jag gillar

7 years ago

Aida (som förresten börjat blogga igen) undrade vilka podcaster jag lyssnar på när jag likt vinden susar fram längs med Stilla havets kust (exakt så formulerade hon inte sin fråga, det sista lade jag till själv). Här är några. Fyll gärna i med era egna (nu kommer ni kanske att tipsa om Amandas och Hannahs podd, men jag tycker inte att de är så fantastisk. Jag VILL tycka att det är bra, men det blir så mycket fniss och “…och alla passar så bra i kamelfärgad kashmir och nu ska vi shoppa skor till hösten. Det har vi förtjänat!” ):

En varg söker sin podd- Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli pratar om allt möjligt, men alltid ur ett feministiskt perspektiv. Ibland är de lite inåtfnissiga, men oftast jäkligt bra.

Värvet -Kristoffer Triumf långintervjuar svenska kändisar. En favorit är Lotta Lundgren.

P3 Dokumentär – riktigt bra radiodokumentärer.

Skeptikerpodden – om vaccin, medium, paranormala händelser och framför allt bluffar.

Alex & Sigges podcast – börjar tyvärr tröttna lite på grabbigheten och poserandet, men måste erkänna att Schulman och Eklund hållit hög kvalitet länge. Imponeras av hur bra Sigge är på att formulera sig.

Allt vi säger är sant – Onekligen-Lisas bokbokdcast

Oförnuft och känsla – Helena von Zweigbergk pratar om livet (fast mindre pretto än hur jag just beskrev det). Gillar mycket.

Allvarligt talat – Där bland annat Märta Tikkanen och Birgitta Stenberg svarar på läsarbrev.

Sommar i P1 – behöver knappast presentation.

Fan vad fittigt -en podd av Sara Haraldsson, Lisa Gemmek och Maja Dahl. Feministiska diskussioner med teman som tonår, sex, utseende och vänskap.

Sara · 7 years ago
Oj, tack för dessa tips! Jag är på jakt efter nya poddar. Jag gillar ju din podd och har nyligen börjat med Värvet, så jag gissar att jag åtmintone hittar någonting jag gillar på din lista!

Anonym · 7 years ago
Enda podden jag orkar med är Hannah&Amanda.; Gillar kashmir (en boll av kashmir - bästa uttrycket) och att de trots fniss och flärd de facto håller på att bygga en selfmade business och högprofilerad karriär i en brutal bransch. Dessutom brukar jag lyssna på dem i fredagsbadet eller söndagsbadet - då klarar jag inget komplicerat.Kan inte alls med Alex&Sigge.; Får nippor. Andra podcasts lyssnar jag inte på. Om Lotta Lundgren hade en skulle jag lyssna religiöst. De jag hittat med henne (värvet? sommar?) har jag gillat massor.

Aida · 7 years ago
1000 tack Peppe, visste att du skulle leverera! Var länge så deppig och tom i mitt hjärta efter att "En varg söker" tog slut.

Sofie · 7 years ago
Har lyssnat på Alla mina kamrater & TSKNAS, båda extremt grabbiga men roliga o underhållande!På engelska blir det mest Slate Culture Gabfest och Slate Double X podcast. Den senare är en podcast som tar upp kvinnofrågor med ett amerikanskt perspektiv. Superintressant!"Hon som inte rodnar" ska man inte heller missa!

Sofie · 7 years ago
Har lyssnat på Alla mina kamrater & TSKNAS, båda extremt grabbiga men roliga o underhållande!På engelska blir det mest Slate Culture Gabfest och Slate Double X podcast. Den senare är en podcast som tar upp kvinnofrågor med ett amerikanskt perspektiv. Superintressant!"Hon som inte rodnar" ska man inte heller missa!

Peppe · 7 years ago
Sara: vad roligt att höra att du lyssnat på Vad har Peppe lärt sig!Anonym: om du är så där övertygad över Hannahs och Amandas podcast så borde jag kanske ge dem en ny chans. Lyssnar i morgon och återkommer.Aida:

DennaSandra · 7 years ago
Håller med dig om det du skriver om dessa poddar. Lyssnar du inte på Filip och Fredrik? Dem kan man ju irritera sig på också, men det känns som att de ändå är "originalet" på svenskt håll, och att man vill fortsätta lyssna på dem när man en gång har börjat.Rekommenderar absolut "Stil" med Susanne Ljung, ett program på Sveriges radio som belyser mode ur ett sociokulturellt perspektiv såväl som ett populärkulturellt. Titta igenom listan på vad programmen handlar om och välj de mest intressanta. Du blir inte besviken, för det här programmet är välproducerat och genomtänkt på alla sätt och vis.

Anna · 7 years ago
Det här kommer du SÅ gilla: http://www.vreden.se/ Avsnitt 1: Om musiken, politiken och det här med att tacka nej till Madonna.Med Rebecca & Fiona och Tommie X.Avsnitt 2: Om sexualliberalism, prostitutionsdebatten och göka i allmänhet. Med Feline Flodin och Isabelle Wahlf.Och så fortsätter det i en underbart rasande takt med sjukt intressanta ämnen och personer!

Anna · 7 years ago
Det här kommer du SÅ gilla: http://www.vreden.se/ Avsnitt 1: Om musiken, politiken och det här med att tacka nej till Madonna.Med Rebecca & Fiona och Tommie X.Avsnitt 2: Om sexualliberalism, prostitutionsdebatten och göka i allmänhet. Med Feline Flodin och Isabelle Wahlf.Och så fortsätter det i en underbart rasande takt med sjukt intressanta ämnen och personer!

Anna · 7 years ago
Det här kommer du SÅ gilla: http://www.vreden.se/ Avsnitt 1: Om musiken, politiken och det här med att tacka nej till Madonna.Med Rebecca & Fiona och Tommie X.Avsnitt 2: Om sexualliberalism, prostitutionsdebatten och göka i allmänhet. Med Feline Flodin och Isabelle Wahlf.Och så fortsätter det i en underbart rasande takt med sjukt intressanta ämnen och personer!

Anna · 7 years ago
Okej förlåt det blev trippelt :((((

Anonym · 7 years ago
Hej Peppe! Kan du tipsa om några bra podda på engelska nu då du är där borta i Amerikat?

Sneaks · 7 years ago
Klart att man förtjänat att få shoppa ett par fräscha dojor.

Anonym · 7 years ago
Jess tack! Skulle du kunna tipsa några favvo instagram konton? -C

Peppe · 7 years ago
DennaSAndra: jag tröttnade på Filip& Fredrik, men ska kanske ge dem en chans. Roligt att du nämner Stil. Har lyssnat på några avsnitt och gillar.Anna: Tusen tack! Kommer garanterat att gilla.Anonym: Ja! Förutom This American Life så är Longform Podcast bra.Sneaks: WORD!C: gärna!

Anonym · 7 years ago
Hej peppeJag gillar Filip o fredrikAlex o siggeYou look nice todayNever not funny (ibland fantastiskt, ibland inte)Wtf med marc maronKeith and the girl (hatar den egenltigen men kan inte sluta följa dem)Jordan jesse go (la-baserad tror jag?)Comedy death-ray/comedy bang bang med scott aukermanVärvet förståsMvh vagcyklist.wordpress.com

Anonym · 7 years ago
GlömdeThis american lifeNpr moneyThe economist podcastThe sceptics guide ot the universe (ultranördig)

Peppe · 7 years ago
TACK Vagcyklist! Ska lyssna mig igenom dina tips.

Anonym · 7 years ago
Skippa kanske keith and the girl. Vagcyklist

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.