Go dodgers!

7 years ago

Vad är väl mer amerikanskt än baseball (och hamburgare, privatbilism, Starbucks, Thanksgiving och att bomba lite här och där i världen för att visa vem som bestämmer)? Två av mina kurskompisar specialiserar sig på sportjournalistik och övertalade en del av klassen att komma med på en Dodgers match. Jag var tvungen att googla för att veta sportgrenen. Ni får skratta åt min oallmänbildning.

Det tog oss nästan en timme att köra in till stan, lämnade bilen i Echo Park (FIN stadsdel) och promenerade sedan till Dodger Stadium. Dagarna blir bara varmare och varmare och vi svettades som små grisar. Sedan var vi framme och kunde blicka ut över downtown. Staden tornade upp sig bakom oss. Vi klättrade upp till våra platser och som vanligt kändes det som att vara med i en amerikansk film.

Tänkte genast: Karkki skulle nog uppskatta den här blå LA-nyansen. Måste fota. Sen gjorde ju inte kvällssolen att det blev sämre stämning.

Vidar orkade i knappt två timmar. Sedan började han tjata om att ville spela. Vilket i och för sig var en ganska naturlig önskan. Eftersom vi inte ville skicka ner honom på planen tog vi farväl och promenerade tillbaka till bilen. Eller om man ska vara exakt: Exit through the gift shop. Sommarnatten var fortfarande mycket varm.

Väl hemma i Santa Monica var vi för trötta för att laga middag. Vidar däckade, jag åt lite flingor och Maggan svängde förbi glassaffären.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.