En liten solskenshistoria

7 years ago

I går när jag försökte betala för en stor påse körsbär påpekade farbrorn i kassan att det kommer att bli svindyrt. I motsats till alla andra påsar i grönsaksavdelningen säljs inte körsbären per påse, utan per pound.

– This will cost you 15 or even 20 dollars, sa han bekymrat.

Jag avstod från körsbären och grävde efter min plånbok i väskan. När jag fick fram den kunde jag inte hitta mitt kundkort (i det här landet är det stor skillnad på slutsumman med och utan kundkort). Jag suckade uppgivet. Då lutade damen bakom mig fram och sade att jag gärna får använda hennes kundkort. Det tyckte mannen i kassan var en utmärkt idé. Sagt och gjort. Damen knaprade in sitt kundnummer och jag fick mina varor. Kände att världen trots allt också är en god plats.

M · 7 years ago
Du kan anvanda ditt telefonnummer som kundkort sa behover du inte bara pa alla olika kort.

M · 7 years ago
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

Anonym · 7 years ago
En gång när jag skulle löpa bl.a. ägg så gick ett av äggen sönder när jag flyttade dem på kassadisken. En ung dam bakom mig i kön föreslog att hon kunde ju gå och hämta nya, hela ägg! Och det gjorde hon. Det här hände i Helsingfors. //finska för hela slanten

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.